• DOLAR 32.548
  • EURO 34.923
  • ALTIN 2430.686
  • ...
Kızıltepe`de Peygamber Sevdası Meydanlara Sığmadı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
MARDİN - Mustazaf-Der Kızıltepe Şubesi tarafından Ulu Camii (Camiya Xerabe) meydanında kutlu doğum programı düzenlendi. Kur`an-ı Kerim tilavetiyle başlayan program Molla Kerbela Şanlı`nın Kürtçe bir konuşmasıyla devam etti.

Bu meydanı dolduranların gerçek manada Hz. Muhammed`in(sa) misafirleri olduğunu belirten Molla Kerbela, "Buraya gelen siz Peygamber Sevdalıları dünyalık bir çıkar için değil de sırf Peygamber aşkı ve Allah rızası için geldiniz." dedi.

Cahiliye döneminde insanların zulmün karanlığında boğuştuğu bir dönemde, Hz. Muhammed`in risaleti ile hidayet aydınlığına çıktığını ve özgürlüklülerine kavuştuğunu ifade eden Kerbela hoca, "İnsanlar her asırda olduğu gibi bu asırda da Hz. Muhammed`in risaletine ve onun öncülüğüne muhtaçtır." diyerek konuşmasını bitirdi.

Programda bir konuşma yapan Molla Mahmut Kılınç ise, "Herkes birtakım beşeri ideolojiler etrafında toplanırken, biz ise bugün burada" Lailaheillallah" bayrağı altında İslam davası için toplanmışız. Baharın gelişini müjdeleyen üç cemre vardır: Hava, su ve toprak" Bir de İslam baharını da müjdeleyen cemreler vardır: Bunlar Şeyh Said, Said-i Nursi ve Hüseyin`lerdir." dedi.

Ayrıca programda Asr-ı Saadet öncesi cahiliye döneminde kızlarını diri diri toprağa gömen Mekke Müşriklerini canlandıran bir skeç oynandı.

Fesih Memiş hocanın yaptığı dua ile program sona erdi.
(Masum Erden - İLKHA)
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir