• DOLAR 32.331
  • EURO 35.11
  • ALTIN 2295.22
  • ...
SON DAKİKA
Şanlıurfa`da Kutlu Doğum Mitingi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
ŞANLIURFA - Peygamberler şehri Şanlıurfa`nın Haleplibahçe alanında saat 13.00`te düzenlenen kutlu doğum etkinliği, onbinlerce kişinin iştirakiyle büyük bir coşkuyla kutlandı.
 
Ömer Soyaslan hocanın Kur`an tilaveti ile başlayan program, Kardeşler İlahi Grubunun okuduğu mevlit ve Mustazaf Der Şanlıurfa şube başkanı Mehmet Kışlar`ın yaptığı açılış konuşmasıyla devam etti. 
Şer Odaklarının Zaman Zaman Bu Sevdayı Engellemeye Çalıştılar
Bu kutlu doğum etkinliğini peygamberler şehri Şanlıurfa`da düzenlemekten büyük mutluluk duyduklarını belirterek konuşmasına başlayan Kışlar, "Bu etkinlikleri düzenlemekteki asıl amacımız ümmetin kardeşliğini ve birliğini Hz Muhammed`in (s.a.v) mübarek ismi etrafında tesis etmeye çalışmaktır. Küfür dünyasının İslam âlemi üzerine bir karabasan gibi çöktüğü ve İslam âlemini suni ve şeytani desiselerle birbirine düşürmeye çalıştığı bir zamanda Allah`a şükürler olsun ki her meslek ve meşrepten insanın bu Muhammedi sevdanın davetine icabet etmesi bu şeytani hesapları yapanların heveslerini kursaklarında bırakacaktır inşallah. Şer odaklarının zaman zaman bu sevdayı engellemeye çalışması kardeşler arasında fitne ateşini tutuşturmaya çalışması, hatta ve hatta bunun için muhtıra yayınlaması bu Muhammedi sevdayı durduramamıştır. Aksine peygamber sevdalısı siz muhterem Şanlıurfalı hemşerilerimizin daha da teveccüh göstermesine vesile olmuştur elhamdülillah. Allah şahidimiz olsun ki bu tür etkinlikleri bir meslek, meşrebin kazanımı veya gövde gösterisi olarak değil Hz Muhammed`in (s.a.v) mübarek adının yükselmesi ve ümmetin kazanımı olarak görüyoruz" dedi.
 
Akabinde sanatçı Mustafa ve ekibinin Allah resulü üzerine okuduğu ilahi ve ezgiler programa katılanları adeta asrısaadete götürdü.
 
Bin Dört Yüz Yıl Önceki Tablo Buydu
Programa konuşmacı olarak katılan Ömer Çelik, peygamberimiz gelmeden önceki durumu hatırlattığı konuşmasında, "Sevgili kardeşlerim bacılarım! Bundan bin dört yüz küsur yıl önce dünya cehaletin ve karalığın kemalini yaşıyordu. Mazlum ve mustazafların feryadı arşı alayı titretiyordu, kız çocukları diri diri toprağa gömülüyor kadınlara insan olarak muamele yapılmıyor, güçlüler zayıfları eziyor, kabilesi güçlü olanlar zayıfları eziyor, zenginler fakirleri eziyordu. Adeta bütün canlı ve cansız varlıklar lisanı hal ve lisanı kal ile rabbine yalvarıyor, `Yarabbi bizleri bu zulümden bu karanlıktan ne zaman kurtaracaksın` diyordu.
 
Yine insanlar uyuşturucunun müptelası olmuş kumarın müptelası olmuş faiz yüzünden kumar yüzünden yuvalar yıkılıyor insanlar birbirleri öldürüyor zavallı çocuklar yetim bırakılıyordu. Bin dört yüz yıl Önceki tablo buydu kardeşlerim bu gün de yine aynı tablolarla karşı karşıya değil miyiz? İçki yüzünden kumar yüzünden faiz yüzünden insanlar birbirlerini öldürmüyorlar mı? Yine her gün televizyonlarda kredi kartı borcunu ödeyemediği için intihar etti diye haberleri izleyip okumuyor muyuz? Yine faizden kumardan içkiden dolayı aileler paramparça olmuyor mu? Mahkeme kapılarına gittiğimizde bunu açıkça görüyoruz. İşte böyle karanlık bir zamanda insanların cehaletin kemalinde olduğu bir zamanda Allah (c.c) hamdolsun insanlara merhamet etti, insanlara lütfetti Abdullah oğlu Hz Muhammed Mustafa`yı (s.a.v) bir öğretmen olarak bir mağfireti olarak gönderdi" şeklinde konuştu.
 
Daha sonra Şanlıurfa çocuk ilahi ve mevlit ekibinin okuduğu Arapça ilahi gelenlere büyük bir mutluluk verirken, Hilvanlı küçük kızlardan oluşan ilahi ekibinin seslendirdiği ilahiler ise programa ayrı bir renk kattı.
 
Çağrı TV`den canlı olarak yayınlanan program, Ömer Soyaslan hocanın okuduğu dua ile sona erdi.
(Ali Durmaz - İLKHA)

 

 

Videoların devamı gelecek...

Bu haberler de ilginizi çekebilir