• DOLAR 32.206
  • EURO 34.989
  • ALTIN 2434.277
  • ...
Asıl mücahit Amerika imiş... DÜNYA İLE ALAY EDİYORLAR
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

İbrahim Sevgili / DOĞRUHABER

ABD Deniz Piyadeleri Komutanı General Robert Neller, ABD'nin Afganistan'daki stratejisi ile ilgili şöyle konuştu: "Demek istediğim şu, biliyorsunuz kendini özgürlük savaşçısı, mücahit olarak tanımlayan teröristlerle savaşıyoruz. Mücahit değiller, adi suçlular. Bunun Arapça karşılığı "Takfiri" olmalı. Onlar dönekler. İslam'ın arkasına saklanıyorlar. Uyuşturucu satıyorlar. Masum insanları öldürüyorlar. Gerçek İslam bu değil. Afgan ordusu ve Amerikalılar olarak biz mücahidiz. Mücahit biziz."

“HAŞHAŞ TARLALARI, USAID PROGRAMLARIYLA SULANIYOR”

Vietnam`da da bulunmuş eski bir asker olan Gordon Duff, General Neller`in söylediklerinin aksine şu ilginç bilgileri veriyor: “Eğer dünya çapındaki basın sansürü kalkarsa, kamuoyu Amerika'nın insansız uçak programının terörizmle mücadeleden çok uyuşturucu üretimi ve dağıtımında kullanıldığını öğrenecektir. Gerçekte, Rus yetkililere göre Afganistan eroininin tümü -geçen yıl bir milyondan fazla kişinin ölümüne yol açan madde- Amerikalı yetkililerin dillendirilmeyen fakat herkesin bildiği onayıyla üretilip ihraç ediliyor. Uyuşturucu üretimi, ekonomik modeli kullanırsak eğer, petrol ve silah kaçakçılığından çok daha ilerde. Teknoloji kullanılmıyor, gübre yapımı IMF programlarıyla finanse ediliyor, haşhaş tarlaları USAID programlarıyla sulanıyor, eroin Alman yapımı laboratuvarlarda işlenerek Amerikan tır konvoylarına ya da CIA'nin kiraladığı uçaklara yükleniyor ve dünyanın dört bir yanında %10.000 kârla satılıyor.”

“AMERİKA'NIN AFGANİSTAN POLİTİKASININ TEMELİ, UYUŞTURUCU ÜRETİMİDİR”

Gordon Duff, dört yıl önceki yazısında verdiği bilgilerle şaşırtmaya devam ediyor: “Afganistan savaşı narkotik lobisinin Amerikan ordusunun, istihbaratının ve hükümet kurumlarının üstündeki gücünü daha da aşikâr kıldı. Narkotik kartelleri Amerikan medyasını açıkça kontrol ediyor. 12 yıllık Amerikan hâkimiyeti altında Afganistan bir bağımlılar ülkesi ve dünyadaki işlenmiş eroinin %95'inin üretildiği yer haline geldi. Daha önce uyarılarda bulunan BM bile artık Afganistan'daki eroin üretimi hakkında rapor yayınlamıyor. Eski ABD elçisi Richard Hollbrooke'un açıkça uyuşturucu üretiminin Amerika'nın Afganistan politikası için temel önemde olduğunu itiraf etmesine rağmen ABD, hala uyuşturucu karşıtı mücadeleden söz etmeyi sürdürüyor.”

 

Kutu kutu…

ABD'NİN AFGANİSTAN`I İŞGALİ

ABD, El Kaide ve terör bahanesiyle 7 Ekim 2001'de Afganistan'a asker indirdi, ancak savaş ABD ve müttefikleri için tam bir fiyasko oldu. 11 Eylül 2001 tarihinde gerçekleşen İkiz Kuleler'e saldırılar sonucunda dünyaya "terörle mücadele" olarak lanse edilen Afganistan işgali, İngiltere'nin de desteği ile 7 Ekim 2001 tarihinde başlamıştı. ABD ve İngiltere önce hava bombardımanına başladı ardından takviye güçlerle beraber Afganistan'a asker indirdi. 2002 yılında Amerikan ve İngiliz askerleri ile birlikte NATO güçleri de Afganistan işgal'ine ortak oldu.

ON BİNLERCE KİŞİKATLEDİLDİ

Yaklaşık 17 yıllık işgalde onbinlerce Afgan hayatını kaybetti, yüzbinlerce kişi yaralandı. Savaşın neden olduğu açlık, hastalık, tıbbi yetersizlikler ve mültecilik şartları nedeniyle binlerce Afgan hayatını kaybetti. Evleri olanlarsa işsizlik, yoksulluk, açlık, su ve giyecek sıkıntısıyla boğuşuyor. İşgal, yüzbinlerce insanı evini terk etmeye zorlarken, binlerce Afgan vatandaşı da tutuklandı, ağır işkencelerden geçirildi. Amerikan Merkezi HaberAlma Teşkilatı`nın (CIA) verilerine göre, Afganistan'da halkın yaklaşık yarısı işsiz, yüzde 70'i kronik açlık çekiyor. 30 milyon civarında nüfusa sahip olan Afganistan'da, yaklaşık 20 milyon insan günlük 1,5 dolarla yaşamaya çalışıyor. Ortalama yaşam beklentisi 43,1 yıl olarak belirlenirken, okuma yazma oranı işgalin başında yüzde 28,7 iken bugün yüzde 23,5'e düştü. Afgan halkının sadece yüzde 13'ü içme suyuna ulaşabiliyor ve sadece yüzde 6'lık bir kesim elektriğe sahip.

Bu haberler de ilginizi çekebilir