• DOLAR 32.223
  • EURO 34.933
  • ALTIN 2444.474
  • ...
“Önce İnsan Öncelik Adalet”
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ENES DURMAZ- DOĞRUHABER

​HÜDA PAR Siyasi İşler Başkanı ve Parti sözcüsü Mehmet Yavuz, seçim için belirledikleri temanın "Önce İnsan, Öncelik Adalet" olduğunu söyledi. İnsana verdikleri değerden ötürü böyle bir temayı tercih ettiklerine dikkat çeken Yavuz, “‘Önce insan, öncelik adalet!` dedik. İnsan bir yaratılış değeridir ve yaratılmışların en üstünü, en şereflisidir. Kâinatı yaratan Rabbimiz kâinatı insanın emrine, hizmetine sunmuştur. Bu anlamda dinler de devletler de insan içindir. Ölçüsünü Aziz İslam olarak belirlemiş bir siyasi hareket olarak bu bakış açısını siyasetimizin merkezine yerleştirmişiz. Dini, dili, aidiyeti ve milliyeti ne olursa olsun her insan hürmete layıktır ve hizmeti hak etmektedir. İnsan hayatı kutsaldır. İnsanın yaşaması/yaşatılması lazım. İnsanı yaşatma esası üzerine kurulmamış bir siyaset veya devlet anlayışı hiçbir şekilde huzuru ve barışı tesis edemez. Bu yönüyle tek bir insanın haksız yere öldürülmesini bütün insanlığın öldürülmesi gibi görüyoruz. Bir tek insanın hayatta kalması veya hayata tutunmasına vesile olmayı da bütün bir insanlığın yaşatılması gibi görüyoruz.” dedi.

ADALET, HER HAK SAHİBİNE HAKKINI EKSİKSİZ TESLİM ETMEKTİR

Adaletin tesis edilmesinin önemine dikkat çeken Yavuz, “Bu anlayışın hâkim kılınabilmesi için de adaletin tesis edilmesine ihtiyaç vardır. Adalet, her hak sahibine hakkını eksiksiz teslim etmek; dini, dili, aidiyeti ve milliyeti ne olursa olsun herkesin din, can, mal, akıl ve nesil emniyetini koruma altına almaktır. Herkes için yaşanabilir bir dünya ve dini yalnızca Allah`a has kılarak kazanılacak bir âhiret hayatının temel ölçüsünün adalet olduğuna inanıyoruz.” şeklinde konuştu.

ÂDİL BİR SİSTEM KURMAYI SİYASETİMİZİN EN ÖNEMLİ HEDEFLERİNDEN BİRİ OLARAK GÖRÜYORUZ

Yavuz son olarak şunları söyledi; “HÜDA PAR olarak, ortak vatan edindiğimiz bu topraklarda insanın özne kılındığı, inanç ve kimliklerin yasal olarak tanındığı ve teminat altına alındığı, hukukun üstünlüğünün adalet temelinde herkes için uygulandığı, katılımcılık ve çoğulculuğun sağlandığı hür ve âdil bir sistem kurmayı siyasetimizin en önemli hedeflerinden biri olarak görüyoruz.”

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir