• DOLAR 32.788
  • EURO 35.16
  • ALTIN 2457.99
  • ...
HÜDA PAR`A BÜYÜK TEVECCÜH
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ENES DURMAZ- DOĞRUHABER

HÜDA PAR, 24 Haziran'daki seçim öncesinde milletvekilliği için aday adaylığı başvuruları almaya devam ediyor. Yeni kurulmuş bir parti olmasına rağmen halkın yoğun bir teveccüh gösterdiği HÜDA PAR`da vekil aday adayı başvurularında yoğunluk yaşanıyor. Gerek internet üzerinden gerekse de il-ilçe merkezlerinden ücretsiz başvurular sürüyor. Halkın yoğun teveccühü olduğuna dikkat çeken HÜDA PAR Genel Başkan Yardımcısı Vedat Turgut, “Partimize her kesimden teveccüh var. Sadece gençler değil, hanımlar ve yaşlılar da başvurularda bulunuyor. Doktor, Öğretmen ve İmam gibi meslek gruplarından istifa edip partimize milletvekili aday adaylığı için başvuranlar var.” ifadelerini kullandı.

81 İLDE 600 ADAY GÖSTERECEĞİZ

Turgut, “YSK`nın seçime giren partiler arasında HÜDA PAR`a yer vermemesi üzerine bizler de itiraz süreci başattık. Nitekim son gün itibariyle itirazımız değerlendirildi ve HÜDA PAR, seçime girecek partiler arasında yerini aldı. Bunun üzerine bizler gerek internet üzerinden, gerekse de bizzat ilçe merkezlerimizden vekil aday adayı başvurularını kabul ettik. Başvuru süresi 10 Mayıs itibariyle sona erecek. Bu başvuruların binleri geçtiğini söyleyebiliriz. Bu başvuruları merkez yönetimimiz değerlendirecek ve uygun adayları belirleyeceğiz. 81 ilde 600 kişilik aday listesi göstereceğiz. Bu adaylarımızı belirlendikten, kedilerine tebliğ edildikten sonra çalışmalarına başlayacaklardır. Partilerle ittifak görüşmelerimiz devam ediyor. Şu an için ne çıkacağı açıkçası net olarak belli değildir. Ancak HÜDA PAR 81 ilde 600 aday ile seçimlere girecek şekilde hazırlığını tamamlamak üzeredir. Herhangi bir ittifak söz konusu olmazsa 81 ilde startımızı vereceğiz ve 600 adayımız halk ile birlikte çalışmalarını sürdürecektir.” şeklinde konuştu.  

PARTİMİZE HER KESİMDEN TEVECCÜH VAR

Halkın yoğun bir teveccühü olduğundan söz eden Turgut, “Partimize her kesimden teveccüh var. Sadece gençler değil, hanımlar ve yaşlılar da başvurularda bulunuyor. Doktor, Öğretmen ve İmam gibi meslek gruplarından istifa edip partimize milletvekili aday adaylığı için başvuranlar var. HÜDA PAR genç bir partidir. Gerek dış siyasette gerek de iç siyasette genellikle haklı çıktığı görüldüğünden özellikle gençler tarafından takip ve takdir ediliyor. Diğer partilerin tabanından partimize ciddi bir teveccüh var. Geçmiş seçimlere oranla aldığı oyları katlayacaktır. Oylarımızı en az 5`e katlayacağımızı tahmin ediyorum. Diğer partileri deneyen halkımız HÜDA PAR`a yönelik ciddi bir teveccüh duyuyor.” şeklinde konuştu.

Bu haberler de ilginizi çekebilir