• DOLAR 32.788
  • EURO 35.16
  • ALTIN 2457.99
  • ...
Katar'dan "Doha Toplantısı"na katılması için Afganistan'a davet
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Kabil'de gerçekleşen görüşmede, iki ülke arasındaki siyasi, ekonomik ve ticari ilişkiler ele alındı.

Afganistan'ın Ekonomik İşlerden Sorumlu Başbakan Yardımcısı Molla Abdulğani Baradar, Katar'a Afganistan'la çeşitli alanlardaki iş birliklerinden dolayı teşekkür ederek, bu ilişkilerin genişletilmesi ve güçlendirilmesi gerektiğini söyledi.

Baradar, şu anda Afganistan'da çok sayıda yatırım fırsatı bulunduğunu belirterek Katarlı yatırımcılara ülkelerinde yatırım yapmaları çağrısında bulundu.

Afganistan İslam Emirliği'nin, yabancı yatırımcılara gerekli kolaylıklar sağladığını dile getiren Başbakan Yardımcısı Baradar, bu konuda yabancı yatırımcılara tam destek verildiğinin altını çizdi.

El-Huleyfi ise Katar'ın, yatırımcıları Afganistan'a yatırım yapmaya teşvik edeceğini ve bu amaçla Katarlı yatırımcıların yakın gelecekte Kabil'i ziyaret edeceğini söyledi.

El-Huleyfi, Afganistan'a uçuşların başlatılması ve iki ülke arasındaki ticari ilişkilerin güçlendirilmesi için Katar Havayolları ile yakın iş birliği içinde çalıştıklarını aktardı.

Görüşmede el-Huleyfi, Afganistan İslam Emirliği'nden, Afganistan özel elçilerinin Doha'da yapılacak olan toplantısına katılmasını istedi. Kesin neticelerin elde edilebilmesi için Afganistan İslam Emirliği'nin toplantıya katılmasının önemli olduğunu kaydetti.

Afganistan'ın varlığı olmadan bu tür toplantıların sonuçsuz kalacağını sözlerine ekleyen el-Huleyfi, bu konudaki tutumunu Birleşmiş Milletler'e de açıkladığını söyledi.

Toplantılarda, Afganistan İslam Emirliği'nin temsili olmadan hiçbir sonuca ulaşılamayacağını hatırlatan Başbakan Yardımcısı Baradar, bu tür toplantılarda Afganistan yönetiminin tutumuna saygı gösterilmesi gerektiğini vurgu yaptı. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir