• DOLAR 32.208
  • EURO 34.991
  • ALTIN 2447.101
  • ...
İşgalcilerin psikolojisi bozuldu: Gazze'de silahlı, bombalı intihar!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

MEHMET BOZDAŞ-   Siyonist asker ve subaylar arasında  Gazze kuşatma bölgesinde gördükleri olay ve manzaralar karşısında, bazı intihar vakaları yaşandığı belirtildi.  

Bir vakada, Gazze'ye komşu yerleşim yerlerinden birinde bir evden silah sesi duyan askerler, daha fazla direnişçi olduğunu düşünerek oraya koştuklarında askerlerden birinin öldürülmüş olduğunu gördüler. Asker kendini vurmuş ve olay yerinde öldüğü bildirilmişti, ancak ölümüyle ilgili koşullar o sırada askerler tarafından bilinmiyordu ve askeri sansür de konunun açıklanmasını engelledi 

Savaşın ilk günlerinde, hatta Gazze Şeridi'nin karadan işgalinden önce bile askeri üniformalı intihar eden tek askerin söz konusu asker olmadığına dikkat çekildi.  Rubin Akademik Merkezi İntihar ve Psikolojik Ağrı Araştırmaları Merkezi Başkanı Yossi Levy Beloz'un "Bu olaylar çok şaşırtıcıydı" dediği aktarılan Haaretz'de , intiharların  savaşın devam ettiği dönemden daha ziyade savaşların sona ermesinden sonra, özellikle de travma sonrası stresin etkileriyle yaşandığı belirtildi. Kendi ifadesiyle "bu nadir vakalar, Gazze kuşatma bölgesindeki vahşetin zulmüne ve bunların bölge üzerindeki etkilerine işaret ediyor olabilir." 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir