• DOLAR 32.253
  • EURO 35.225
  • ALTIN 2463.25
  • ...
Malatya'dan Gazze'deki soykırıma tepki: Daha kaç annenin feryadına seyirci kalacaksınız
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Kudüs Kardeşlik Platformu ile Filistinli Kadınlarla Dayanışma İnisiyatifi tarafından Gazze'de devam soykırıma tepki ve katledilen kadın ve çocuklara dikkat çekmek amacıyla bir dizi etkinlik düzenledi. İlk olarak Eski İl Milli Eğitim Müdürlüğü önünde başlayan yürüyüş, Kernek Karagözlüler Camii bahçesine kadar devam etti.

Kadınlar, katledilen bebekleri temsilen kucaklarında bez kundaklar taşıdı. Ayrıca Gazze'de katledilen bebek ve çocukaların bilgileri reklam panolarına yansıtıldı.

Yürüyüşün ardından Ahmet Turan Akın'ın Kur'an-ı Kerim tilaveti ile başlayan program, Filistinli Kadınlarla Dayanışma İnisiyatifi adına Ayşe Bağcı'nın yaptığı basın açıklaması ile devam etti.

"Bugün vicdanı ve merhamet yüreğinde taşıyan tüm insanlar için acı ve üzücü bir gün!"

Bağcı, "Bugün 12 Mayıs 2024 ve sözde anneler günü sadece kendi heva ve heveslerinin kölesi olmuş insanlar için evet bugün mutlu bir gün olabilir fakat vicdanı ve merhamet yüreğinde taşıyan tüm insanlar için acı ve üzücü bir gün Gazze'de Doğu Türkistan'da yemen'de Arakan'da Suriye'de ve bütün mazlum coğrafyalarda annelerin gözleri yaşlı kalpleri acı ve özlem dolu Tüm dünyadaki acılı annelerimizin dertleri derdimiz acıları acımızdır. Bugün burada onları unutmadığımızı onlarla beraber olduğumuzu dualarımızda olduklarını bilmeleri için bir araya toplandık ve Rabbimizin tüm insanlığı imtihan ettiği bu zamanda bizler de doğru tarafta olduğumuzu göstermek için yeri göğü şahit tutmak için buradayız" dedi.

"Gazze'de 7 Ekim'den bu yana 9 bin 220 anne katledildi, 7 bin anne ise 14 bin çocuğunu kaybetti!"

Gazze'de 7 Ekim'den bu yana 9 bin 220 annenin katledildiğini ve 7 bin annenin ise 14 bin çocuğunu kaybettiğine dikkat çeken Bağcı, "En büyük acıları yaşan Gazzeli anneler; Cennet ayaklarının altında olan kutsal anneler 7 aya aşkındır her türlü hakları ihlal edilen evlatları elinden alınan gözyaşı yerine kan akıtan Gazzeli anneler; Gazze' de anne olmak, öyle sıradan kolay bir şey değil. Zira Gazze'li anneler, doğmayan Meryemlerini Rablerinin dergahına adayan kahraman Hanne’lerdir. Her gece çocuklarının, ellerine ve ayaklarına isimlerini yazarak onları şehadete hazırlayan sabır timsali annelerdir" diye konuştu.

"Gazzeli annelerin, iman, sabır, tevekkül ve teslimiyetlerine şahit oldukça, anneliğimizden utanır olduk"

Bağcı, "Bu çocuğum küçük, bunu daha çok seviyorum, ya da hiç değilse bir tanesi bana kalsın demeden bu anneler; adanmışlığın en güzel dersini, Kudüs’ün fedakar annesi Hanne’den alarak, çocuklarını Şehadet bilinciyle yetiştirmiş ender annelerdir onlar. Ve bu çocuklar tüm dünyaya öğretmendir şimdi. Sabır ve teslimiyeti kuşanıp, 'Hasbunallah ve Nimel Vekil' diyerek teslimiyet ve tevekkülün en canlı, en güzel örneğidir onlar. Gazzeli annelerin, iman, sabır, tevekkül ve teslimiyetlerine şahit oldukça, anneliğimizden utanır olduk. Evet, bizler çocuklarımız üşümesin diye sıcacık yorganlarla üzerlerine örterken, Filistinli Anneler, çocuklarının cansız bedenlerini örtecek kefen bulamıyorlar. Bizler çocuklarımıza çeşit, çeşit, yemekleri servis ederken, Gazze’deki anneler açlıktan ağlayan çocuklarını avutacak bir Parça ekmek, bir yudum su bulamıyorlar" diyerek yaşanan insanlık dramına dikkat çekti.

"Daha kaç annenin arşı alayı titreten feryadına seyirci kalacaksınız?"

"Buradan henüz vicdanını kaybetmemiş tüm insanlığa, özellikle Annelere sesleniyoruz!" diyerek devam eden Bağcı, "Daha kaç annenin arşı alayı titreten feryadına seyirci kalacaksınız? Daha ne kadar gözü yaşlı çocukların ahını alacaksınız? Ey tokluktan göbeği şişmiş, yerli siyonistler! Daha kaç çocuğun aç olarak can vermesini vicdansızca izleyeceksiniz? Daha kaç çocuğun bedeninin parçalanarak, yanarak, eli kolu başı koparak ölmesine seyirci kalacaksınız? Ey Gazze’de barbarca katledilen insanları görmezden gelen sözde insan hakları savunucuları! Parçalanarak şehit olan küçücük bebeklerin ölümüne seyirci kalan çocuk hakları savunucusu münafıklar neredesiniz? Ey kadın haklarından dem vuran feministler neredesiniz? Mesele Gazzeli anneler olunca, konu Müslüman kadınlar olunca, kulaklarınız sağır, gözleriniz kör, diliniz lal kesiliyor. Ey kınamanın ötesine geçmeyen Birleşmiş Milletler Neredesiniz? Ey sus pus olmuş, yaşayan ölüler olan dilsiz şeytanlar Arap liderleri neredesiniz?" diye sordu.

"Bu mazlum ve masumların akan kanı, tufan olup, bu zulme sessiz kalan herkesi boğacaktır!"

Bu mazlum ve masumların akan kanının, tufan olup, bu zulme sessiz kalan herkesi boğacağını söyleyen  Bağcı, "Evet 'zulme rıza göstermek, zulümdür.' Bu zulme sessiz kalan tüm zalimlerin sonu acı olacaktır. Buradan tüm dünyaya ilan ediyoruz ki; Filistinli annelerin emanetlerine sahip çıkıp, bizler de evlatlarımızı bu aziz davanın Kudüs sevdasıyla büyüteceğiz biizniallah... Yetiştirdiğimiz evlatlar bu Ümmet’in onuru, bu Ümmet’in gururu olacaktır inşallah... Buradan tüm annelere sesleniyoruz! Sadece şimdi değil, artık ömür boyu boykot’a devam edeceğiz. Bebek katili siyonistlerin silah ve mermi sermayesini sağlayacak ürünleri evlerimize almayacak, alanları bu konuda bilinçlendirip, almalarına engel olacağız" ifadelerini kullandı.

"Ümmetin yetimiyken, ümmetin gururu olan HAMAS’a selam olsun!"

Bağcı son olarak, "Sabır kahramanı Gazzeli annelere selam olsun! Aksa’nın annelerine destek olan, yanında duran, tüm annelere selam olsun! Ümmet’in yetimiyken, Ümmet’in gururu olan HAMAS’a selam olsun! Bebek katili barbar, siyonistlere ve zulme sessiz kalan zalimlere binlerce kez lanet olsun" dileğinde bulundu.

Basın açıklamasının ardından etkinlik, çocuklarını kaybeden Gazzeli anneleri temsili olarak yapılan kısa konuşmalar ve ardından İmam Hatip Mehmet Metin Refik'in yaptığı duayla son buldu. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir