• DOLAR 32.45
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
HÜDA PAR Seçim Sloganını Belirledi; DOĞRUSU HÜDA PAR
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

M. Erkan Yavuz- Doğruhaber

HÜDA PAR Siyasi İşler Başkanı ve Parti sözcüsü Mehmet Yavuz, 24 Haziran 2018 seçimleri için belirledikleri slogan ve temayı açıkladı. Yavuz, bu seçimdeki sloganlarının Türkçe "Doğrusu HÜDA PAR!", Kürtçe olarak da "Ya Rast HÜDA PAR!" olduğunu söyledi. Bu sloganları tercih etmelerinin nedenleri arasında evrensel bir manayı ihtiva eden "doğruluk" mefhumunu siyasetin ve toplumun gündemine taşımak olduğunu vurgulayan Yavuz, aynı zamanda HÜDA PAR`ı tercih için doğru zamanın geldiğini vurgulamak, doğru adres olduğunu Türkiye kamuoyuna ve millete anlatmak olduğunu söyledi. Muhalefet ederken dahi yaralayıcı ve incitici bir üslup kullanmayı ret ettiklerinin altını çizen Yavuz, insanlık onuru için bir diğer temaları olan "Önce İnsan, Öncelik Adalet" ilkesini her türlü siyasal kazanımın üzerinde tuttuklarını ifade etti.

YA RAST HÜDA PAR!

Seçimlere yönelik bütün hazırlıklarının tamamlandığını belirten Yavuz, "24 Haziran 2018 seçimlerine yönelik bütün hazırlıklarımız tamdır. Seçimlere Türkçe "Doğrusu HÜDA PAR!", Kürtçe olarak da "Ya Rast HÜDA PAR!" sloganları ile gireceğiz. Bu sloganları tercih etmemizin birkaç nedeni var: Bunlardan ilki, Rabbimiz tarafından emrolunduğumuz ve evrensel bir manayı ihata eden 'doğruluk' mefhumunu siyasetin ve toplumun gündemine taşımak. İkincisi, partimiz HÜDA PAR`ı tercih için doğru zamanın geldiğini vurgulamak. Üçüncüsü de partimizin doğru adres olduğunu Türkiye kamuoyuna ve milletimize anlatmak." dedi.

HÜDA PAR`IN YAKLAŞIM VE ÖNGÖRÜLERİNİN NEREDEYSE TAMAMI GERÇEKLEŞMİŞ BULUNMAKTA

HÜDA PAR`ın gerek bölge gerek ülke ve gerekse de ümmet sorunlarının çözümünde doğru bir adres haline geldiğine dikkat çeken Yavuz, "Esasen beş yılı aşkın bir süredir Türkiye siyasi arenasında varlık gösteren partimizin gerek iç gerekse dış meselelerle alakalı yaklaşım ve öngörülerinin nerede ise tamamı gerçekleşmiş bulunmaktadır. Bu da partimiz HÜDA PAR`ın gerek bölge, gerek ülke ve gerekse de ümmet sorunlarının çözümünde doğru bir adres haline gelmesine vesile olmaktadır. Muhalefet ederken dahi yaralayıcı ve incitici bir üslup kullanmayı reddediyor; insanlık onuru ve adaleti bir diğer temamız olan 'Önce İnsan, Öncelik Adalet' ilkesi gereği her türlü siyasal kazanımın üzerinde tutuyoruz." ifadelerini kullandı.

"SİYASET MEKANİZMASINI SORUMLU VE NEZİH BİR ÜSLUP KULLANMAYA DAVET EDİYORUZ"

24 Haziran seçimlerinin ülkeye ve bütün insanlığa hayırlar getirmesi temennisinde bulunan Yavuz, "Bu vesile ile siyaset mekanizmasını, halklar düzeyinde kamplaşma ve kutuplaştırma meydana getirecek bir üslup yerine daha sorumlu ve nezih bir üslup kullanmaya davet ediyor, 24 Haziran seçimlerinin ülkemize ve bütün insanlığa hayırlı uğurlu olmasını Yüce Rabbimizden niyaz ediyorum." şeklinde konuştu.

SEÇİMDEN SEÇİME SEÇMENLE BULUŞAN BİR PARTİ DEĞİLİZ

HÜDA PAR Genel başkan Yardımcısı Eyüp Yanaç ise, “İl kongrelerimizi “Önce İnsan, Öncelik Adalet “temasıyla gerçekleştirdik. Bir anda kendimizi , siyaset tarihimizde benzeri az rastlanan bir baskın seçim süreci içerisinde bulduk. Seçim kararı çok ani olmasına rağmen Türkiye`nin 81 ilinde 1. Sınıf bir seçim kampanyasını yürütecek imkan ve kabiliyete sahibiz. Bir yandan reklam ve tanıtım boyutu, diğer yandan halkla ilişkiler çalışmalarımız devam etmektedir. Bütün teşkilatlarımızla seçime hazırız. Diğer partiler gibi sadece seçimden seçime seçmenle buluşan bir parti değiliz. Halkın içerisinde, halkla beraber, sorunlarını dile getiren, çözüm arayan bir pozisyondayız. Kalan süre içerisinde de etkili bir seçim kampanyası yapacağız.” dedi.

SİYASET ALANININ “DOĞRULUK ”VE “DÜRÜSTLÜK” ÜZERİNE İNŞAA EDİLMESİ GEREKİR

“Seçim kampanyasında bizim sloganımız ,”DOĞRUSU HÜDAPAR” olacaktır.” diye konuşan Yanaç, “Neden “DOĞRUSU HÜDA PAR”? Öncelikle siyaset alanının “doğruluk ”ve “dürüstlük” üzerine inşaa edilmesi gerekir. Toplum doğruluğa hasrettir. Yalan ,hile ve aldanmadan bıkmıştır. Siyaset derken, yalan, hile ve aldatma anlaşılıyorsa bu alana birilerinin el atması lazım. Bizler siyaseti dürüst ilkeler üzerinde yeniden inşa edilmesi için yola çıkmışız. Bu yüzden “dürüst siyaset, gerçek adaleti kendimize şiar edinmişiz. Siyaseti cambazlık olarak anlayanların siyasete ve topluma hükmetmelerine son vereceğiz. Topluma hizmetin bir aracı olan bu kurumun dürüst siyasetçiler tarafından layık olduğu noktaya çıkarılmalıdır. Halkın ve toplumun menfaat ve maslahatı yüce bir değerdir. “DOĞRUSU HÜDA PAR” sloganıyla Türkiye`de doğruluğa ve dürüstlüğe olan bağlılığımızı ve toplumun buna olan özlemini dile getiriyoruz.” ifadelerini kullandı.

HÜDA PAR TOPLUMUN MENFAATİNİ HER ŞEYİN ÜSTÜNDE TUTACAK BİR SİYASET ANLAYIŞINI TESİS EDECEKTİR

Yanaç son olarak şunları söyledi; “Türkiye`de kirlenmiş, kirletilmiş siyaset alanının bu kirlilikten kurtarılması lazım. Siyasetin toplumun menfaatinin esas alınması ve böyle anlaşılıp değerlendirilmesi gerektiğine inanıyoruz.  Şu anda mevcut siyasi partiler topluma çok fazla umut vermiyor. Ama inşallah HÜDA PAR toplumun menfaatini her şeyin üstünde tutacak bir siyaset anlayışını tesis edecektir. Seçim süresi boyunca siyasi muhataplarımızı rencide etmeyecek bir çalışmanın içerisinde olacağız. Seçim beyannamemiz de büyük oranda bitmiş olup son şekil verildikten sonra kamuoyu ile paylaşılacaktır. HÜDA PAR olarak Türkiye`nin 81 ilinde 24 saat çalışmayı esas alarak, kardeşlik hukukuna riayet ederek rakip partileri düşman görmeyerek, bu alanı da bir savaş alanı olarak görmeyerek ilkeli bir rekabet anlayışı içerisinde olacağız. Ümit ediyoruz ki toplumumuz siyasi bir rekabet alanını bir savaş ve hile alanı olarak görenleri tasfiye edecektir. Milletimiz bu erdem, bilinç ve şuura sahiptir.”

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir