• DOLAR 32.284
  • EURO 35.005
  • ALTIN 2444.474
  • ...
Kur`an-ı Kerim`i güzel okuma yarışmaları il finali yapıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Din Öğretimi Genel Müdürlüğünün bu yıl İmam Hatip Okulları dışında kalan okullarda başlatmış olduğu Kur'an-ı Kerim'i güzel okuma yarışmaları il finalleri yapıldı.

Batman merkezde eğitim-öğretim veren Meslek Liseleri ve Anadolu liseleri öğrencileri arasında bu yıl ilki gerçekleşen Kur'an-ı Kerim'i güzel okuma yarışması kızlar il finali Fatıma Zehra Kız Anadolu İmam Hatip Lisesinde, erkekler il finali ise Ahmedi Hani İmam Hatip Lisesinde gerçekleşti.

Her iki okulu ziyaret eden İl Milli Eğitim Müdürü Mahmut Kurtaran, yarışma hakkında idareci ve jüriden bilgi aldı, öğrencilerle bir süre sohbet edip öğrencilere başarılar diledi. Öğrencilere hitap eden Kurtaran, bu yarışmaların kaybedeninin olmadığına dikkat çekti.

Kurtaran; "Sevgili gençler Din Öğretimi Genel Müdürlüğümüzün bu yıl İmam Hatip Liseleri dışında kalan tüm Meslek Liseleri ve Anadolu Liseleri öğrencileri arası başlatmış olduğu Kur'an-ı Kerim'i güzel okuma yarışmaları kızlar ve erkekler il finali yapılacak. Kendi guruplarınızda birinci olan arkadaşlarınız il finalinde mücadele edecek. Bu kaybedeni olmayan bir yarışmadır. Aynı zamanda bu yarışmaların dinleyicileri ve izleyicilerinin de kazançlı çıktığı bir yarışmadır. Bildiğiniz gibi ilk emri 'Oku' olan dinimizde her Müslüman, inancı gereği Kur-an-ı Kerim'i okumayı öğreniyor. Biz okumakla kalmayacağız anlamını da öğreneceğiz. İnşallah okullarımızın kütüphanelerine Kur'an-ı Kerim meali göndereceğiz, sizler de her fırsatta bu meali de okuyarak bilginizi 

Bu haberler de ilginizi çekebilir

Kategorinin Öne Çıkan Haberleri