• DOLAR 32.461
  • EURO 34.822
  • ALTIN 2441.003
  • ...
Binlerce öğrenci aynı anda kitap okudu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Silopi Koç Ortaokulu tarafından öğrencilere kitap okuma alışkanlığını kazandırmak amacıyla "Silopi Okuyor" etkinliği düzenlendi.

Silopi ilçe standında saat 11.30'da gerçekleştirilen etkinliğe, Silopi Kaymakamı Sezer Işıktaş'ta katıldı. Işıktaş etkinlikte, öğrencilere kitap okumanın faydalarını anlatarak öğrenciler ile kitap okuma etkinliğine katıldı. Öğrenciler, bir arada kitap okumaktan mutlu olduklarını söylediler

Basın mensuplarına açıklamada bulunan Kaymakam Işıktaş "Silopi Okuyor" etkinliğinin faydalı olduğunu belirtti. Işıktaş, "6 bin kişinin aynı an da kitap okuması biraz zor ama, çocuklara kitap okumayı sevdirmek için başlayış açısından önemlidir. Ben emeği geçen herkese teşekkür ediyorum." dedi.

Kitap okuma projesinin mimarı ve aynı zamanda okulun öğrencisi Sudenaz Onuk ileriki zamanlar da daha da güzel olacağını belirterek, "Tüm Silopi halkının kitap okumaya davet etmek istiyorum. Davet eğitimde de insanların kitap okuma heyecanı, bilinci ve kelimeleri doğru çıkarma hususunda daha çok yükselecektir." dedi.

Bu tür projelerin desteklenmesi ve devamlılığın olması şart olduğunu vurgulayan velilerden Nimet Denli, sürekli destek olacaklarını söyledi.

Etkinlik, "oku" koreografisi yapılarak sona erdi. (Ahmet Uçar - İLKHA)




























 

Bu haberler de ilginizi çekebilir