• DOLAR 32.457
  • EURO 34.749
  • ALTIN 2437.871
  • ...
Van Kutlu Doğum Hazırlıklarına Tv`ler de Yer Verdi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
İLKHA - Van’ın yerel kanallarından Van TV’de Yılmaz Tekin’in Sunduğu ‘Gündeme Dair’ Programına katılan Peygamber Sevdalıları Platformu başkanı M.Mehdi Oğuz ve platforma üye derneklerden Rahmeteli Gıda Bankası başkanı Abdullah Yıldırım, Pazar günü gerçekleştirilecek olan ve yoğun bir katılımın beklendiği program öncesinde programla ilgili soruları yanıtladı.

“Peygamber Sevdası İçin Gece Gündüz Çalışıyoruz”

Yaklaşık olarak bir buçuk iki aydır yoğun bir çalışma yürüttüklerini hatırlatan Van Peygamber Sevdalıları Platform başkanı M.Mehdi Oğuz, “ Peygamber Sevdalıları Platformu üye ve günülüleri olarak bir buçuk aydır gecemizi gündüzümüze katarak yoğun bir şekilde çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Amacımız halkımıza faydalı olacak, halkımızın istifade edeceği güzel bir program hazırlamaktır. Çünkü bizler o gün manen Resullah(as)’ı Van’a misafir edeceğiz. Düşünün bir haber gelse ve denilse ki Peygamber(sav) ilimize gelecek denilse ne yapmamız gerekiyorsa bizler inşallah o gün onu yapacağız.” Şeklinde konuşarak Peygamber Efendimiz’in kutlu doğum etkinliğinin önemine değindi.

“Milyarlarca Salavat Çekilecek”
“Sahabelerin Allah Resulüne vefatından sonra kendisine gönderdikleri salâvatların kendine nasıl ulaşacağını sorması üzerine Allah Resulü bu hayattaki gibi salâvatlarınız bana ulaşacaktır.’ Hadisini hatırlatan Oğuz, “ Bu etkinlik öncesi ve sonrasında ve etkinlik anında milyonlarca hatta milyarlarca salâvat, tekbir ve tehlil getirilecek. Bizler buna yakinen inanıyoruz ki Allah Resulünün manevi şahsiyeti orda olacak inancındayız. Bizler bu bilinç ve coşkuyla etkinliğimize hazırlanıyor ve elimizden geleni yapıyoruz. Bizler şuna da şahit olduk. Halkımız büyük bir coşkuyla bu ayı ve bu günü bekliyor. Ve bu misafirliğe hazırlanıyor.” dedi.

“Bu Sene de Tiyatro Gösterimi Olacak”
Etkinliğin takvimi ve akışı hakkında bilgi veren Oğuz sözlerini şu şekilde sürdürdü.“Etkinliği bildiğiniz üzere 8 Nisan Pazar günü saat 13.30’da Hz Ömer Camii Aşağısı-Altaylı Parkında yapacağız. Programımıza Doğruhaber gazetesi yazarlarında Said Şahin hocamız ile bölgemizin tanınan Âlimlerinden Abdulbari Çelik hocamız konuşmacı olarak katılacaklar. Sanatçılarımızdan Bilal, Burhaneddin Cebba ve Vanlıların yakından tanıdığı Grup Rahmet ile çocuk ilahi grubu ilahiler, ezgiler ve şiirler okuyarak programımıza renk katacaklar. Yine geçen yıllarda hatırlarsanız rahmet tiyatro ekibimizin hazırladığı skeçler bu sene de olacak. Abdullah ibni Mesud(r.a )’nın Kâbe’de Kur’an okuyuşunu konu alan çok güzel bir tiyatro çalışmamız var. Bunun hazırlıkları tamamlandı sayılır. Yine geçen sene olduğu gibi Serhad FM’in öncülük ettiği, “Her Gül Bir Salâvat Her Gün Bin Salavat” sloganıyla başlattığı salavat kampanyası hatırlarsanız geçen yıl 4 milyara yakın salavat bağışlanmıştı. Bizler bu seneki salâvatları da yarın Serhad FM’de yapılacak olan bir programla teslim alınıp programda topluca Resullulaha hediye edilecek.” Şeklinde konuşarak etkinlik hakkında merak edilen birçok soruya açıklık getirdi.

“12 Farklı Noktadan Ücretsiz Servislerimiz Kalkacak”
Her sene olduğu gibi bu senede bir VCD çalışmalarının olduğunu söyleyen Peygamber Sevdalıları Platformu başkanı M. Mehdi Oğuz, “ Geçen yıllarda olduğu gibi bu yıl da bir VCD çalışmamız var ve şu an 70 bin adet CD’nin dağıtımı yapılıyor. Bunun dışında programın teknik alt yapısı ve çekimleriyle ilgili çalışmalarımız tamamlandı. Geçen yıldan farklı olarak ücretsiz servis uygulaması olacak. 12 farklı noktadan olmak üzere ücretsiz servislerimiz etkinlik günü saat 12’de hareket edecektir. Bu noktalar ise şunlardır. İHH konteynır kent hava alanı kavşağında, Ferah Konteynırken Sıhke bölgesinde bulunuyor, Tuşba Konteynır Kent, Huzur Konteynır Kent, Hacı Mehmet Konteynır Kent, Ahmedi Hani Konteynır Kent, Karşıyaka Beşyol, İpekyolu Çatak Durağı, Vangölü Hastanesi, Koç İlköğretim Okulu, Bölge Trafik, Emin Paşa İlköğretim Okulu olmak üzere 12 notadan araçlarımız saat 12.00’da hareket edecektir.” Dedi.

Bir soru üzerine Oğuz Peygamber Sevdalıları platformundan bahseden Oğuz şunları kaydetti.

“Halkımız zaten Peygamber Sevdalısıdır”

“Biz yeni bir şey yapmadık. Halkımız zaten Peygamber Sevdalısıdır. Bizler Resullullah’ın kutlu doğumunu miladi takvime göre kutluyoruz. Bu çalışmayı Diyanet 1989’da ilk kez yapmış. Bizler Mustazaf- Der Genel Merkezi olarak 2005 yılında ilk programımızı yaptık. Van ve civarındaki STK’lar olarak 2010 yılında platformumuzu kurduk ve ilk kez Beşyol meydanında etkinliğimizi gerçekleştirdik.

Programa katılan Rahmeteli Gıda bankası başkanı Abdullah yıldırım ise, Allah Resulünün merhametinden söz ederek, “Allah (cc) Rahman ve Rahim isimleri dünya üzerinde tecellilerinin göstergelerinden biri de bizlere yani insanlığa gönderdiği peygamberlerdir. Ki bunlar bizleri kötülüklerden nehyedip iyiliklere sevk etmektedir. Ve bu peygamberlerin sonuncusu olan Resullahın insanlık için bir rahmet kaynağı olduğunu ve kıyamete kadar bunun devam edeceğini” söyledi.

“Programı Büyük Bir Heyecanla Bekliyoruz”
Programı tüm halkın olduğu gibi kendilerinin de büyük bir heyecanla beklediklerini ifade eden M. Mehdi Oğuz ,“ Bizler hem etkinliğin verdiği yoğunluk hem de Allah Resulünün manen oraya teşrif edecek olmasından dolayı büyük bir heyecan içerisindeyiz. Bizler o gün Sıhke Caddesinde Altaylı Parkında Allah Resulüne olan sevgi ve muhabbetimizi tüm dünyaya ilan edeceğiz inşallah. Ve meydanları bu aşkımıza ve sevgimize şahid tutacağız. Yarın kıyamet günü şu meydanlar bizlerin Resulullah’a olan sevgisine şahid olacaktır. İnşallah ve bu dua ile sözlerime son vermek istiyorum Ya Rabbi Van halkı nasıl ki senin aşkın ve muhabbetin ile bu meydanları doldurdu sen yarın bu halkı Resullullahın sancağı altında bir araya getir. Ve Kevser havuzunda içirmeyi nasip et duasında bulunarak sözlerini sonlandırdı.

“Depremde Hayatını Kaybedenlere Rahmet, Yaralılara Acil Şifa Diliyorum”
Son Olarak Yaşanan depremlere değinene Oğuz, “ Rabbimizin yarattığında şer yoktur. Dolayısıyla Rabbimiz bunda belki bizim fehm edemediğimiz bir güzellik murad ediyor. Yeter ki bizler bu vesile ile Rabbimize yönelelim. Bu vesile ile tekrar bu depremde hayatını kaybeden vatandaşlarımıza rabbimizden rahmet yaralı olanlara acil şifalar ve geride kalanlarına başsağlığı diliyorum. Ve inşallah bu etkinliğimizde bu yönde toplu bir duamız da olacaktır.” hatırlatmasında bulunarak sözlerine son verdi.
 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir