• DOLAR 32.273
  • EURO 34.765
  • ALTIN 2399.638
  • ...
Kadirli İlçesinde Kutlu Doğum Heyecanı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
OSMANİYE - Hz Muhammed`in (sav) Kutlu Doğum Haftası münasebetiyle tüm yurtta birçok etkinlik düzenlenmeye devam ederken, bir organizasyon da Osmaniye`nin Kadirli İlçesinde gerçekleşti.
 
Peygamber Sevdalıları Platformu tarafından organize edilen etkinlik, saat 20.00`de Öğretmenevi Toplantı Salonunda gerçekleşti. Programın düzenlendiği altı yüz kişilik salon, ilçe halkının yoğun katılımından dolayı dar gelince oturacak yer bulamayan yüzlerce konuk, programı ayakta takip etti.
 
Kadirli Merkez Cami Müezzini Murat Topaloğlu`nun Kur`an tilaveti ile başlayan program, Grup İhya`nın seslendirdiği ilahilerle devam etti. Türkçe Mevlid-i Şerif okunan programda hep bir ağızdan getirilen salavatlar, geceye ayrı bir güzellik kattı.
 
Etkinliğe konuşmacı olarak katılan Doğruhaber Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Mehmed Göktaş, Hz. Muhammed (S.A.V) ve ashabının hayatından kesitler sundu. Peygamber sevgisini anlatan Göktaş Hoca, ashaptan günümüze bu sevginin artarak sürdüğüne dikkat çekti. Konuşmasında tesettür konusuna da değinen Göktaş Hoca, hakkıyla örtünen bir bayanın Allah katındaki mükâfatının cihat etmiş kişiler gibi olacağını ifade etti. Konuklar, Göktaş Hoca`nın konuşmasını son anına kadar ilgi ile izlerken, cahiliye döneminde kızların diri diri gömülmesi ile Peygamber efendimizin kızlarına duyduğu sevgi ve merhametin anlatıldığı bölümde duygulu anlar yaşandı.
 
Sık sık salâvatların getirildiği program, Grup İhya`nın seslendirdiği ilahi ve ezgilerin ardından son buldu. Öte yandan; etkinliği başından itibaren son anına kadar heyecanla takip eden izleyicilerden bazıları Göktaş Hoca`nın yanına gelerek düzenlenen organizasyondan dolayı teşekkür ettiler.
 
Programın ardından etkinlik hakkında görüştüğümüz Peygamber Sevdalıları Platformu yetkililerinden Abdulkadir Karakuş, platform olarak Kadirli`de ilk kez Kutlu Doğum programı düzenlediklerini belirterek; "Peygamber sevdalıları olarak Kutlu Doğum coşkusunun Kadirli`ye de götürmek istedik. İlk etkinliğimiz olmasına rağmen Peygamber sevdalısı halkımız büyük teveccüh göstererek salonumuzu hınca hınç doldurdu. Katılanlar arasında kucağında bebeği ile gelen bayanından bastonu ile gelen yaşlısına kadar herkes vardı. İnşallah önümüzdeki seneye burada yine daha geniş bir mekânda Kutlu Doğum programı yapmayı düşünüyoruz. Bununla birlikte Kadirli gibi başka ilçelerde ve beldelere de peygamberi iklimi götürmeyi ve etkinlikler düzenlemeyi planlıyoruz. Allah`ın izniyle önümüzdeki günlerde sırayla; İmamoğlu ve Kozan ilçelerinde de Kutlu Doğum etkinliklerimiz var. Tüm halkımızı bu etkinliklerimize davet ediyoruz" dedi. (Ayhan Kaya - İLKHA)
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir