• DOLAR 32.251
  • EURO 35.002
  • ALTIN 2418.465
  • ...
Mahalle muhtarları su sorunlarının çözülmesini istiyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Zeydan ve Muştakbaba Mahalle muhtarları, yıllardır su yüzünden sıkıntı yaşadıklarını ve belediye tarafından 7 yıldır sularının kesildiğini söyleyerek, mağduriyetlerinin giderilmesini istediler.

Sorunlarını daha önce defalarca yetkililere aktardıklarını belirten Zeydan Mahalle Muhtarı Hikmet Kandemir, valinin talimatına rağmen sorunlarının hâlâ çözülmediğini, mahalleye verilen suyun ise sağlıksız olduğunu ileri sürdü.

Yetkililer tarafından valinin yanlış bilgilendirildiği iddiasında bulunan Kandemir, verilen sağlıksız sudan dolayı vatandaşların sıkça hastaneye gittiğini de sözlerine ekledi.

Kandemir, "Sayın Vali, mahalle buluşmaları kapsamında, mahallemize gelirken, zamanının kısıtlı olması nedeniyle getirip burayı gösteremedik.  Valimize, sıkıntının olmadığını söylüyorlar. Gelsinler, gözleriyle görsünler bu rezaletti. Vali, sağlık müdürlüğü ve belediye başkanlığına yanlış bilgi veriliyor. Bu su anaokuluna gidiyor. 700 yılı aşkın tarihi havuzu işgal etmişler. İki mahallenin suyu kesilmiş. Burayı içme suyuna vermişler. İçme suyu sağlıklı değil." dedi.

"İçme suyu sağlıklı değil"

Her iki mahallede insanların, bu sudan dolayı hastanenin acil bölümüne defalarca gittiklerini söyleyen Kandemir, şunları söyledi:

"Hepsi bu sudan kaynaklanıyor. Vatandaşın hayatı bu kadar ucuz mu? Ne kadar pislik varsa bu havuzun içerisinde bulunuyor. Burada birilerini zan altında bırakmak için söylemiyorum. Gelsinler gözleriyle görsünler." dedi.

"Tarihi havuz sarhoş ve esrarcıların yuvası olmuş"

Havuzun, iki mahallenin su ihtiyacını karşıladığını belirten Muştakbaba Mahalle Muhtarı Maşallah Daşizi ise "Burada aileler önceleri piknik yapardı. 7 yıl öncede burası esrar, eroin kullananların mekânı haline geldi. Artık buraya ne bir bayan gelebiliyor nede piknik yapılıyor. Vali beyin toplantısında da dile getirdik. Havuzun içinde bulunan depo kaldırılırsa ve havuz temizlenirse vatandaş burayı piknik alanı olarak da kullanabilir. Bu alanı perişan hale çevirdiler. Esrarcı ve sarhoşların yuvası oldu. Artık buna bir çözüm bulunması gerekiyor." diye konuştu.

"2018 yılının sonunda Bitlis'te içme suyu ve kanalizasyon sorunu kalmayacak"

Muhtarların konu hakkında verdikleri dilekçelere binaen bir açıklama yapan Bitlis Belediyesi, yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi:

"15.10. 2017 tarihli Valilik makamına vermiş olduğunuz ilgili tarihli dilekçeniz değerlendirmeye alınmış olunup, 2018 yılı belediyemiz yatırım programında olan Bitlis (Merkez) Kanalizasyon ve içme suyu İkmal İnşaat Yapım Kapsamında, Zeydan Mahallesi Ahmet Ağa Düzlüğü Mevkiinde, Zeydan ve Saray Mahallelerinde yaşayan vatandaşlarımızın içme suyu ihtiyacını karşılamak amacıyla bir adet bin metre karelik içme suyu deposunun yapılması için proje etüt çalışmalarına başlanmıştır. Ayrıca ilimiz merkez içme suyu şebekelerindeki su analizleri İl Sağlık Müdürlüğünce haftada bir kez yapılmaktadır. İl Sağlık Müdürlüğünce, belediyemizce verilen bakiye klor ölçüm sonuçlarına göre önlemler alınmaktadır. İl Sağlık Müdürlüğünce ilimiz Zeydan Mahallesinde içme suyu kaynaklı herhangi bir salgın hastalık vakası tarafımıza bildirilmemiştir." (İLKHA)














 

Bu haberler de ilginizi çekebilir