• DOLAR 32.321
  • EURO 34.732
  • ALTIN 2396.622
  • ...
 Çeçenistan Aile Devleti ve Uyuşturucu Trafiği
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
Muhammed Can / Doğruhaber
Son zamanlarda güllük gülistanlık gösterilmeye çalışılan Çeçenistan’a uzaktan bakınca her şeyin yolunda gittiğini zannedenler acaba bu ülkede gerçekten olan bitenden haberdar mıdır? Acaba cami inşaatları, hafızlık okulları açılan Çeçenistan’da gerçekten de İslam’ın yükselişine mi şahid oluyoruz? Rusya, tarih boyunca kuvvetini İslam’da bulan ve hep bağımsızlık için mücadele veren Çeçen halkının yine İslam’la yetişmesine izin verir mi acaba..?

2005’ten itibaren hızla değişmeye başlayan ülkenin genç dinamik başkanıyla gün geçtikçe yeni camilere ve okullara, şehirlere ve köylere kavuşan Çeçenistan acaba nasıl yönetiliyor ve nereden para buluyor? Rusya kendi vatandaşlarının emekli maaşlarını keserken, halk geçimsizlikten göç ederken, Çeçen Başkana parayı nereden veriyor. Bir gazeteci: “Parayı nerden buluyorsunuz” diye sorduğunda, Çeçen Başkan Rusya Federasyonu Hükümeti bölgenin kalkınması için özel bütçe ayırıyor demedi, çok ilginç cevap verdi: “Ben kendim bilemiyorum, Allah veriyor.”

KADİROV TÜM AİLESİYLE ÇEÇENİSTAN’I YÖNETİYOR
Çeçen Cumhuriyetinin Başkanı Ramazan Kadirov, Çeçenistan Alimler Meclisi Başkanı yine Koca-Ahmed Kadirov, Başbakan ise Kadirov’un kuzeni, Meclis Başkan yardımcısı Kadirov’un amcası, Çeçenistan’ın en büyük Yardım ve Kalkınma Vakfının başkanı Kadirov’un annesi, başkan yardımcısı Kadirov’un bacanağı, Camilerin İnşaatlarıyla sorumlu yardımcısı Kadirov’un kuzeni. Rusya Duma milletvekili yine Kadirov’un kuzeni, İçişleri Bakanı ve Genel Tarfik Müdürü Kadirov’un kuzeni ve bacanağı. Tüm görevleri ve Kadirov’un görev verdikleri akrabalarını burada saymamız imkansız. Ancak Çeçenistan’da tüm resmi dairelerin başında Kadirov’un en yakınları, sonra en güvendikleri insanlar ve bu insanlardan çoğu da Kadirov’un köyü olan Hosi-Yurt’tan.

KADİROV’UN KÖYÜNDE UYUŞTURUCU YETİŞTİRİLİYOR
Bu köy çok küçük bir köy ve Çeçenistan’ın en geri kalmış köylerinden bir tanesi idi. Şimdi ise girişi özel izinle yapılıyor. Bu özel izin sadece Kadirov’un köyü olduğundan değil köyde bulunan özel yerlerden dolayıdır. Özel hapishanelerle meşhur olan Kadirov’un köyünde bir de çok kaliteli uyuşturucu yetiştiriliyor. Çeçenistan Cumhuriyetinin Narkotik ve Uyuşturucu Daire başkanı yine Kadirov’un akrabası. Nedense Kadirov’un tüm çevresi ile bakanların ve akrabaların evlerinde seralar mevcuttur. Her yerde paraları dağıtan ve ünlüleri çağırarak onlara çok pahalı hediyeler veren Kadirov’un bahçelerinde salatalık yetiştirilen seralar bulunuyor. Aslında bugün en zengin köy haline gelen Hosi-Yurt, Çeçenistan’ın en zenginlerinin oturduğu köydür. Ama bu zenginler seralarla yetiştirdikleri salatalıklarla zengin olmadılar.

UYUŞTURUCU RUSYA’YA ASKERİ HELİKOPTERLERLE SEVKEDİLİYOR
Yine köylerde salatalık yetiştiren ve böylece ekmek parasını çıkaranlar yok değil ama diğerlerinin salatalıklarını kimse görmüyor. Görgü şahitlerine göre direkt Rusya’ya helikopterlerle ihracat yapılıyor. Her ay periyodik olarak köye gelen askeri helikopterler belirli evlerde iniş yapıyor ve köyde seralarda yetiştirilen “salatalıklar” (yani uyuşturucular) helikopterlere taşınıyor.

ASTAMİROVA VE POLİTKOVSKAYA BU YÜZDEN ÖLDÜRÜLDÜ
2011 yılında Çeçenistan’ın Narkotik şubenin yaptığı toplam 641 operasyon sırasında sadece toplam 17 kg çeşitli uyuşturucu madde ele geçirildi. Bunu büyük bir başarı olarak Kadirov’un akrabası olan Mashud Taymashanov açıkladı. Aslında Çeçenistan’da uyuşturucu satanlar belli ve her ay haracı gereken yerlere vererek insanları zehirlemeye devam ediyorlar. Kadirov ve yandaşları büyük parayı Çeçenistan’da yetiştirdikleri uyuşturucudan kazandıkları ortada. Sadece bunu ortaya çıkarmak için uğraşan insanlar Çeçenistan’da kayboluyor. veya öldürülüyorlar. Natalya Astamirova ve Anna Politkovskaya bu trafiğin Putinle bağlantılı olduğunu ortaya koymaya çalışırken öldürüldü.

SAVAŞLA YAPAMADIKLARINI SAPKINLIK VE UYUŞTURUCUYLA YAPIYORLAR
Çeçenistan’da bir taraftan yozlaştırılmış bir İslami anlayışla gençlerin beyni yıkanırken diğer yandan uyuşturucu bağımlısı bir nesil yetiştirilmektedir. Rusya bunun farkında ve böylece Çeçenleri asıl hedeflerinden kaydırmakta ve yeni nesli bozmaktadır. Sadece Çeçenistan değil komşu İnguşetya, Dağıstan da aynı kadere sahip. Kuzey Kafkasya’da en çok baş kaldıran ve direnen halklardan bu şekilde kurtulmaya çalışılmakta. Savaşla yapamadıklarını “İslam’ı” kendi tasarladıkları sapkın bir anlayışla ve uyuşturucuyla yapmaktadırlar. Cahil Kadirov ve yandaşları ise para olduktan sonra yıllar sonra halka ne olacağını düşünmeden bu yola başvurmaktan çekinmiyor. Paranın gözü kördür derler, işte bunların gözleri kör olmuş.
Kadirov Arap Kralları ve Emirleri de aratacak saltanatı şimdilik Çeçenistan’da kurmuş gözüküyor. ‘Gücü elinde tutanın dediği doğru’ olan bir zamanda yaşamaktayız. Bugün de aynı şekilde Kadirov’un dedikleri doğru olarak kabul görüyor. Herkes oradan bir parça olsun iş almak için uğraşıyor. Bakalım bu işin sonu nereye varacak?
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir