• DOLAR 32.392
  • EURO 34.611
  • ALTIN 2387.533
  • ...
"Mevlid-i Nebi` etkinlikleri ve `Siyer Sınavı` ile Ümmet uyanıyor"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Peygamber Sevdalıları Platformu Bingöl Koordinatörlüğü, Mevlid-i Nebi etkinlikleri ve yapılacak olan 'Siyer Sınavı' ile ilgili açıklamalarda bulundu.

Bu yıl Kasım ayında 'Mevlid-i Nebi' etkinlikleri kapsamında, Solhan, Karlıova ve Genç ilçelerinde programlar gerçekleştirildiği belirtilen açıklamada, merkez etkinliğin ise Nisan ayında yapılacağı kaydedildi.  

'Siyer sınavı bu yıl daha geniş kapsamlı olacak'

Açıklamada, 'Malumunuz her yıl yapılan siyer sınavına teveccüh gittikçe artıyor. Bu yıl ilkokul 4'üncü sınıflardan başlamak suretiyle 3 kategori olan katılım yaşını 4 kategori olarak çıtayı yükselttik. Siyer sınavı ve 'Mevlid-i Nebi' etkinlikleri ile ümmet rehberini tanıyor. Gerek 'Mevlid-i Nebi' gerekse de siyer sınavı ile toplumumuzu, Hz. Muhammed (sav)'in öğretileri ile ihya etme gayreti içerisindeyiz. Yüce Rabbimizin ; 'De ki; siz gerçekten Allah'ı seviyorsanız bana uyunuz ki Allah'ta sizi sevsin.' fermanı ile Efendimiz(sav)'e olan bağlılığımızı ve ona olan sevgimizi, onu anlatan programlar ve onun konu edinildiği sınavlarla sevgimizi belli edeceğiz ki Efendimize (as) olan itaat ve sevgi daha bir artsın ve insanlık ona itaat ve onun sevgisi ile kurtulsun. Zira Efendimiz buyuruyor ki; 'Kişi sevdiğiyle beraberdir.' Bu dünyada kim kiminle gezer ve kime uyarsa onunla haşir olur.' denildi.

'Merhamet toplumun denge unsurudur, merhametsiz bir yaşam kahır dolu bir yaşamdır'                                                                                                                                  

"Efendimizi tanımayanlar, O'na düşmanlık yapanlar ve yaptıkları ahlaksızlıklarıyla onun sünnetine savaş açanlar aslında onu tanımıyor ve bilmiyor." denilen açıklamanın devamında şu ifadelere yer verildi:

"Kişi bilmediğinin düşmanıdır' Düşmanının bile kendisini övüp eminliğini kabul ettiği bir rehberimiz var ve biz Onu (sav)' ne yazık ki tam manasıyla tanımıyoruz. Efendimizi tanımayıp ya da ona düşmanlık edenler hayatını okuyarak onu sevecek, onu tanıyıp sevenler ise ona daha bir bağlanacaktır inşallah. Kurtuluş onun hayatını hayatımıza tatbik etmek ile olur. Bu yıl 'Rahmet, Barış Ve Adalet Rehberi Hz. Muhammed(sav)' temasıyla yola çıktık. Zira bugün İnsanlık Efendimizin öğretilerine, ahlakına ve sünnetine çok muhtaç bir haldedir. Adaletten yoksun bir yönetimin zulmü kaçınılmaz olur. Merhamet toplumun denge unsurudur, merhametsiz bir yaşam kahır dolu bir yaşamdır. Barışın olmadığı yerde kan ve gözyaşı hâkim olur. İnsanlığın kurtuluş reçetesi olan Kur'an yolunun pak mektebi olan siyer ve sünnet, ümmetin felahı için olmazsa olmaz bir hidayet yoludur."

"Huzur ve saadet istiyorsak Resulullah (sav)'in hayatı bizim için en güzel ilaçtır"                                                                                                                                                     

Bingöl halkının gerek 'Mevlid-i Nebi' etkinliklerine gerekse de siyer sınavına olan teveccüh ve hassasiyetinin bilindiği ifade edilen açıklamada, "Bu konuda ailemizi ve çevremizi bu etkinliklere ve sınavlara teşvik etmeliyiz. Huzur ve saadet istiyorsak Resulullah (sav)'in hayatı bizim için en güzel ilaçtır. Ebeveynlerin hem kendileri hem de çocuklarının katılacağı bu sınav kendileri için çok hayırlı olacaktır. Sınavda dereceye girecek katılımcılara da 2000'i aşkın kişiye hediyeler verilecek. Bunların içerisinde Umre ödülü, tam altın, yarım ve çeyrek altın ödülleri ve her yaş grubunu sevindirecek binlerce ödüllerimiz ile sınavda başarı gösterecek katılımcılara hediyelerimiz olacaktır. Bizler Bingöl Peygamber Sevdalıları Platformu olarak gerekli çalışmalarımızı tamamladık. Bingöl halkından bu güzel hayırlı sınav için büyük bir teveccüh bekliyoruz. Her yönü ile kazandıran bu hayırlı ve güzel sınav için şimdiden tüm katılımcılara başarılar diliyoruz."

Platformun düzenleyeceği siyer sınavının ayrıntıları ise şöyle sıralandı:

Sınav Başvuru Başlangıç Tarihi 27 Kasım 2017

Son başvuru Tarihi 27 Ocak 2018

Sınav Tarihi 18 Şubat 2018

Sınav Saati 11.00

Başvuru Adresleri: Kalem-Der ve Temsilcilikleri- Barman Kırtasiye, Beşyol Kırtasiye, Turhan Kırtasiye, Çağdaş Kırtasiye/Bingöl Merkez. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir