• DOLAR 32.385
  • EURO 34.62
  • ALTIN 2391.032
  • ...
Siirt`te Mevlid-i Nebi programı düzenlendi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Hz. Muhammed (sav) dünyaya teşriflerinin yıldönümü münasebetiyle Siirt İl Müftülüğü tarafından yatsı namazından sonra Merkez Abdulhakim Sancak camisinde Mevlidi-Nebi programı düzenlendi.

Düzenlenen programa İl Müftüsü Faruk Arvas, din görevlileri ve çok sayıda vatandaş katılım sağladı.

Cami imamlarının Kur`an-ı Kerim tilavetiyle başlayan program 3 dilde okunan Kürtçe, Arapça, Türkçe mevlit ve kasidelerle devam etti, programda ayrıca ilahiler seslendirildi, salavatlar getirildi.

Okunan Mevlid-i  Şerifin ardından günün anlam ve önemine binaen bir konuşma yapan İl Müftüsü Faruk Arvas, Hz Muhammed`i anlatmaktan ziyade anlamaya çalışılması gerektiğini belirterek, Arvas, "Sevgili Peygamberimizin Mevlit Kandilini, dünyaya gelip şereflendirdiği bu günü anmaktan ziyade anlamaya vesile kılmalıyız. Zira 1490 sene önce o gelmeden evvel, cehalet, delalet, safahat, ahlaksızlıklar dibe vurmuş bir kitleyi, Peygamber Efendimizin doğumu ve Risalet`i ile tersine döndü. Asrısaadeti Peygamberimiz ümmetine yaşattı. Küfür imana, cehalet ilme, dalalet hidayete, düşmanlık kardeşliğe dönüştürüldü, am bugün Peygamber efendimizden 1400 yıl sonra halen özellikle onun ümmeti sıkıntılar yaşıyorsa, ümmeti bugün birbirini neden öldürdüğünü bilmeyecek şekilde birbirine giriyorsa, demek ki onun yolundan, izinden ayrıldığımızın göstergesidir." şeklinde konuştu

Arvaz, "Bu mübarek gecede onu hatırlayarak özellikle efendimizin Veda Haccında `ben size iki emanet bırakıyorum, onlara sımsıkı sarıldığınız müddetçe yolunuzu hiç şaşırmazsınız. Onlardan ilki Kur`an`ı Kerim ikincisi benim sünnetimdir.` buyuruyor. İşte biz onun ümmeti olarak onun gönderdiği Kur`an`ı okuyamadığımız, okuyup anlamadığımız, hayatımızda uygulamadığımız için, ahlakı Kur`an olan peygamberimizi bilmediğimiz için, onun öğretilerine kulak tıkadığımız için, onun ayağının altına aldığı bazı şeyleri tekrar diriltip yanlışlar yaptığımızdan dolayı bu sıkıntılarımız devam etmektedir. Rabbimiz bu mübarek Mevlit Kandilini yeniden dirilişimize, uyanışımıza, peygamberimizin getirdiği bütün ilkeleri anlamamıza ve yaşamamıza vesile kılmasını ümmetin sıkıntılardan, delaletlerden, her türlü kötülüklerden kurtulmasını rabbimden niyaz ediyorum hepinizin mübarek mevlit kandilini tebrik ediyorum." ifadelerini kullandı.

Mevlid Kandili programı yapılan duanın ardından HÜDA PAR Gençlik kollarının dağıttığı tatlı ikramıyla sona erdi. (Murat Orhan-İLKHA) 

 












































 

Bu haberler de ilginizi çekebilir