• DOLAR 32.384
  • EURO 34.698
  • ALTIN 2402.589
  • ...
"Parçalanmışlığımızın sebebi ümmet olarak birbirimize sahip çıkamayışımızdandır"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Hilvan`da Anadolu İmam Hatip Lisesi Öğrencileri tarafından Merkez Hacı Maksut Camisinde Hz. Muhammed`in dünyaya teşrifleri münasebetiyle Mevlid Kandili programı düzenledi. Programa İlçe Müftüsü Tahsin Ekim, öğretmenler ve vatandaşlar katıldı.

Kılınan yatsı namazının ardından program İmam Hatip Lise öğrencisi hafız öğrenci Yunus Karatek`in Kur`an-ı Kerim tilaveti ile başlayıp öğrencilerin okuduğu Mevlid ve ilahiler ile devam etti. Programda 12`nci sınıf öğrencisi Mehmet Emin Özel günün anlam ve önemini anlatan bir konuşma yaptı.

Hz. Peygamberin doğuşu ile beraber meydana gelen olayları anlatıp Hz. Muhammed`in (sav) hayatından kesitler sunarak, "Bugün senin bize öğrettiklerini uygulamadığımızdan dolayı bugün bölük pörçük paramparça olduk. Seni dinlemeyip söylediklerini uygulamadığımızdan dolayı fitneye, tefrikaya ve ayrılığa düştük. Ümmetin paramparça olmasına sana şikayet ediyoruz. Parçalanmışlığımızın sebebi bir ümmet olarak birbirimize sahip çıkamayışımızdandır. Şu anda kan ve dalalet olan yerlerin sadece İslam beldesi olduğunu görüyoruz. Bu vahşetin ve zulmün son bulması için bizim yeniden birleşip bir ümmet olma yolundan geçtiğini biliyoruz. Ümmet olabilmek içinde İslam davasını iyi anlamak en önemlisi de Hz. Peygamberi iyi anlamak olacaktır." dedi.

Özel son olarak, "Şunu iyi anlamak gerekir ki İslam bedenin her zerresine her hücresine yerleşmedikçe topluma hakim olamaz. Bundan anlıyoruz ki ümmetin birleşmesi için öncelikle her Müslüman ferdin kendisini düzeltmesi gerekiyor." diye konuştu.

Program yapılan dua ve ikramın ardından son buldu. (Ramazan Şefkatlı-İLKHA)   
























 

Bu haberler de ilginizi çekebilir