• DOLAR 32.213
  • EURO 35.065
  • ALTIN 2497.895
  • ...
Öğrenci ve akademisyenlerden ABD'deki öğrencilerin Gazze eylemlerine destek
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Batman Üniversitesi öğrenci ve akademisyenleri, siyonist işgal rejiminin Gazze'de yaptığı katliam ve soykırıma karşı ABD'de Gazze eylemi yapan üniversite öğrencileri ve akademisyenlere düzenledikleri basın açıklamasıyla destek verdi.

İslami İlimler Fakültesi önünde bir araya gelen çok sayıda üniversite öğrencisi ve akademisyeni, Filistin bayrakları açtı, dövizler taşıdı.

STK temsilcilerinin de katıldığı basın açıklamasında ilahiler seslendirildi, siyonist işgal rejimi aleyhine sloganlar atıldı.

Şemsettin Dursun

"ABD'yi ayağa kaldıran ruh Gazze'dir"

Basın açıklamasından önce kısa bir konuşma yapan Prof. Dr. Şemsettin Dursun, ABD'nin bütün eyaletlerinde protesto gösterilerinin yapıldığını söyledi.

ABD'yi ayağa kaldıran şeyin Gazze ruhu olduğuna vurgu yapan Dursun, sadece Fransa'da Gazze olayından dolayı 20 bin kişinin İslam ile müşerref olduğunu aktardı. Avrupa'da insanların her geçen gün İslam'a daha büyük bir teveccüh gösterdiği belirten Dursun, dünyanın İslam'a gebe olduğunu kaydetti.

Ardından öğrenciler adına basın açıklamasını okuyan Rıdvan Ergin, işgal rejimini soykırım silahlarıyla teçhiz eden ABD'nin, Gazze’deki mezalimin bizatihi faili konumunda olmayı sürdürdüğünü söyledi.

Rıdvan Ergin

"Üniversitelerde Amerika’nın israile verdiği destek protesto ediliyor"

Ergin, "Emperyalist ABD, Gazzeli mücahitlerin zillete uğrattığı siyonistleri koruyup kollarken, son günlerde ABD’nin çeşitli eyaletlerindeki üniversitelerde siyonizm karşıtı gösterilerin yoğunlaştığına şahitlik ediyoruz. Harvard’dan Yale’e, California’dan Texas’a kadar Amerika’nın önde gelen 25’e yakın üniversitesinde devam eden destek eylemlerinde bir taraftan siyonist vahşet lanetlenirken diğer taraftan Amerika’nın israile verdiği destek protesto ediliyor." dedi.

"Dünya, zulmün membağı ABD’de binlerce vicdan sahibine şahitlik ediyor"

Kampüslere adeta Filistin kampları kuran öğrencilere akademisyenlerin de destek verdiğini vurgulayan Ergin, "Gazze'de yakılan direniş meşalesinin aydınlığında dünya, zulmün membağı ABD’de zalim yöneticilerine hakkı çekinmeden haykıran binlerce vicdan sahibine şahitlik ediyor. Bizler, üniversite öğrencileri olarak, Columbia üniversitesinde başlayarak Amerika'da dalga dalga yayılan Filistin eylemlerine Türkiye'den selam gönderiyoruz. Onlar, yaptıkları eylemlerle katil Netenyahu'yu rahatsız ettiler." diye konuştu.

"İnsanlık vicdanı siyonizmi yenecek"

Açıklamasının devamında Ergin, şunları söyledi:

"Üniversitelerinin siyonizm yanlısı tutumuna, polislerin şiddetine rağmen onurlu Filistin direnişine destek verdiler ve vermeye de devam ediyorlar. Yakın tarihin en örgütlü kötülüğü olan siyonizmle mücadele sathının daha da genişlemesi için elimizden ne geliyorsa açık yüreklilikle yapmalıyız. Dünyanın tüm vicdanlı halklarını adalet ve iyilikte buluşmaya, zalimlerin zulmünü suratlarına haykırmaya davet ediyoruz. Ve inanıyoruz ki: İnsanlık vicdanı siyonizmi yenecek."

Basın açıklaması yapılan dua ile son buldu. (İLKHA)













Bu haberler de ilginizi çekebilir