• DOLAR 32.197
  • EURO 34.997
  • ALTIN 2515.556
  • ...
Gaziantep`te Mevlid Kandili ihya edildi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Hz. Muhammed'in dünyaya teşriflerinin yıl dönümü dolayısıyla Gaziantep'te camilerde Mevlid-i Nebi özel programı düzenlendi. Geceyi ihya etmek isteyen vatandaşlar, camileri doldurdu.

Hz. Muhammed'in dünyaya gelişinin kutlandığı Mevlid Kandili dolayısıyla Ulu Cami'de gerçekleştirilen Mevlid-i Nebi özel programına, vatandaşlar büyük bir ilgi gösterdi. Vatandaşlar, Ulu Cami'nin yanı sıra kentteki diğer merkezi camileri doldurarak, bu geceyi dualarla ihya etti.

Programda Kur'an-ı Kerim okunarak sohbet ve dualar edildi. Cemaatle kılınan yatsı namazının ardından program, miraç dönüşü Hz. Peygamber vasıtasıyla Müslümanlara hediye edilen Bakara Süresinin son iki ayeti "Amenerresulü" ayetlerinin tilaveti ile başladı.

Mevlit özel programında Şahinbey İlçe Müftüsü Musa İmamoğlu, bir sohbet verdi. Hz. Muhammed'in (sav), herkes için mükemmel bir örnek olduğunu belirten İmamoğlu, Müslümanların O'nun hayatını örnek almaları gerektiğini söyledi.

Programa katılan Kerkük İlahi Grubu, Mevlid-i Şerif okuyup, Hz. Muhammed üzerine bestelenen ilahiler seslendirdi.

Programın ardından duygu ve düşüncelerini dile getiren vatandaşlar, bu geceye kavuştukları için çok mutlu olduklarını, bu gecenin bütün İslam âlemine hayırlar getirmesini dilediler.

"İslam düşmanları yalancı ve sahtekârdır"

Müslüman ülkelerin liderlerinin batılı şahsiyetler yerine Hz. Muhammed'i örnek almaları gerektiğini belirten Mehmet Şenbaş, "Müslümanlar aslında acı çekmez. Ancak Müslümanların başındaki liderler onlara gerekli ihtimamı göstermediklerinden dolayı ve onların da düşmanlarıyla dostluk ettikleri için başımıza gelen bütün belalar bundan dolayıdır. İslam düşmanları yalancı ve sahtekârdırlar. Bizim bunlara inanmamamız lazım. İnanmadığımız gibi memleketimizin teknolojisini onların teknolojinden daha üstün seviyeye çıkarmalıyız." dedi.

Şenbaş, "Bu gece Hz. Muhammed'in doğum gecesidir. Hz. Peygamber efendimiz Rebiyülevvel ayının 12'nci gecesi dünyaya gelmiştir. O'nun doğumuna bütün âlem hürmet ve tazim etmektedir. Onun için birçok hayır ve hasenatlar yapmaktadır. Bütün inananlar peygamberimize aşırı derecede bir sevgi duydukları için bu geceye önem verirler. Allah'tan da mükâfat beklerler." ifadelerini kullandı.

"Müslümanlar olarak O'nun yolundan gitmemiz gerekiyor"

Geceyi ihya etmek için ailecek camiye geldiğini belirten Selahattin Gündüz, bu geceye kavuştuğu için mutlu olduğunu belirterek, şunları söyledi:

"Bu gece mübarek Mevlid Kandili gecesidir. Peygamber efendimizin dünyaya geldiği gecedir. Bu konuda çok mutluyuz. Ailecek camiye geldik. Bütün Gaziantep halkı akın akın camilere geldiler. Bu geceyi hep birlikte idrak ettik ve ediyoruz. Bu gece mübarek bir gecedir. Bu geceye kavuştuğumuz için mutluyuz. Peygamber efendimizin yolundan iyice gitmiyoruz. Peygamberimiz, bize iki yol göstermiştir. Hem Kur'an-ı Kerim'in emirlerini ve hem de O'nun sünnetini tam olarak yerine getirmiyoruz. Yerine getirmediğimiz için bu sıkıntıları yaşıyoruz. Rabbim inşallah O'nun sünnetini yerine getirenlerden eylesin. Müslümanlar olarak O'nun yolundan gitmemiz gerekiyor."

Geceyi ihya etmek için kentin en büyük camisi Ulu Cami'ye geldiğini belirten Filiz Şeker ise "Bu gece Peygamber efendimizin doğduğu gece olduğu için çok mutluyuz. O'nu anmak için camiye geldik. İbadetimizi yaptık. Allah inşallah kabul eder. Rabim her sene bizi bu zamana çıkarmayı nasip etsin. Eğer bizler Kur'an-ı Kerim ile sürekli iyi bir ilişki içerisinde olursak, büyüklerimizin sözlerini dinlersek, ibadetlerimizi yerine getirirsek inşallah, O'nun şefaatine erişiriz. Kur'an-ı Kerim'e göre, O'nun sünnetini yaşamalıyız. Zaten Kur'an-ı Kerim'e göre yaşanılırsa bizler O'nun yolunda oluruz. Allah bizleri ve bütün Müslümanları O'nun şefaatinden ayırmasın." ifadelerini kullandı.

Bütün İslam âleminin kandilini kutlayan Erdal Solmaz da "Herkese hayırlı kandiller diliyorum. Bu gece tüm İslam âlemine mübarek olsun. Bu gece büyük bir gecedir. Bu gece peygamber efendimizin dünyayı şereflendirdiği gece ve hayırlara vesile olmasını diliyorum." şeklinde konuştu.

"Bu gece ibadet etmek için ailemizle birlikte camiye geldik"

Salih Barışpolat da "Bu gece Hz. Muhammed'in dünyaya geldiği gece olduğu için çok sevinçliyiz. Bu gece ibadet etmek için ailemizle birlikte camiye geldik. İyi ki Hz. Muhammed (sav) dünyaya gelmiş ve iyi ki bu gece camiye geldik. O'nun dünyaya gelmesiyle tüm büyük dünya bir değişime uğradı. O'nun yolundan gitmek için sürekli Kur'an okumalıyız, yaptıklarını yapmalıyız." diye konuştu.

Programın sonunda Şahinbey Belediyesi tarafından camiye gelen vatandaşlara Kur'an-ı Kerim ve siyer kitabı hediye edilirken, Büyükşehir Belediyesi tarafından da Yasin-i Şerif hediye edilip, tatlı ve lokum ikram edildi. (İbrahim Koçyiğit - İLKHA)
























































 

Bu haberler de ilginizi çekebilir