• DOLAR 32.215
  • EURO 34.752
  • ALTIN 2453.564
  • ...
`Umre Çok İyi Değerlendirilmeli`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
Adana`da Umre`ye gidecek vatandaşlar için düzenlenen eğitim seminerinde bu ziyaretin çok iyi değerlendirilmesi gerektiği belirtildi.

İl Müftülüğü tarafından Müftülük Konferans Salonunda düzenlenen ve İl Müftü Yardımcısı Saliha Bilgiç ve İl Vaizi Dr. Ayşe Gültekin`in sinevizyon eşliğinde verdiği seminere, Diyanet İşleri Başkanlığı Hac ve Umre Organizasyonu ile 3. ve 4. tur, normal ve ekonomik tiple kutsal topraklara gidecek vatandaşlar katıldı.

Dr. Ayşe Gültekin seminere katılanlara, umrenin yapılışı, kadınların ihramı, ihram yasakları, umre ziyaretinde dikkat edilecek hususlarda bilgi verdi. Umrecilerin Allah`ın misafirleri olduğunu, misafirin duasının geri çevrilmeyeceğini vurgulayan Dr. Ayşe Gültekin, o kutsal beldelerde hem kendimiz, hem ailemiz ve akrabalarımız, hem de bütün Müslümanlar için hayır duada bulunmanın önemli olduğunu anlattı.

Umre ibadetinin de tıpkı Hac gibi dolu dolu geçirilmesi ve kutsal beldelerden en üst seviyede istifade edilmesi gerektiğini ifade eden Saliha Bilgiç, "Bu yolculuğa çıkmadan önce iyi bir psikolojik hazırlık yapılmalı. Helalleşme, tövbe ve istiğfar yapılmalı ve sadaka vererek bu yolculuğa çıkılmalı." dedi.

Umre`ye gidecekleri, özellikle ihram yasaklarına uymaları konusunda uyaran Bilgiç, haremde ve mescitte kalınan sürenin iyi değerlendirilmesi gerektiğini söyledi. Öte yandan, 22 Mart Perşembe günü saat 09.00`da umre yolcularına aşı yapılacağı bildirildi.

Bu haberler de ilginizi çekebilir