• DOLAR 32.542
  • EURO 34.96
  • ALTIN 2458.81
  • ...
Amelde Niyetin Yeri
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

İstanbul / Doğruhaber

İstanbul Marmara -Der (Marmara İlim Eğitim Kültür Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği) tarafından Ümraniye Cemil Meriç Kültür Merkezi`nde `40 Hadis Şerhi` konulu bir panel düzenlendi. Pazar akşamı gerçekleştirilen panel Nizamettin Yaçin Hoca’nın okuduğu Kur`an`ı Kerim tilavetiyle başladı. Kur`an`ı Kerim tilavetinden sonra Eğitimci Yazar M.Şefik Temel, `40 Hadis Şerhi` konulu dersler serisinin mukaddimesini yaptı. Kalabalıkların çok olmasının Müslümanlar için önemli olmadığını belirten Temel "Allah`ın razı olacağı ameller önemlidir. Allah için olmayan amellerde çok olsa da Allah`ın yanında bir değeri yoktur. Allah Resulü`nün bize verdiği ihlâs dersini alıp ondan onun rızasını istemeliyiz. İnsanlar dünya için çalışırken biz Allah`ın rızasını kazanmak için burada bir araya geldik. Bu asırda şuurlu bir mü`min olmak çok büyük bir nimettir. Ne kadar büyük bir nimet içinde olduğumuzun farkında olmalıyız" diye konuştu.

AMELLER NİYETLERE GÖREDİR

40 Hadis ders panelinin ilk Hadis-i Şerif’i “Ameller niyetlere göredir” oldu. M. Şefik Temel hadis ile alakalı yaptığı sunumda amellerin niyete uygun olması gerektiğini söyledi. Yapılan güzel bir amelin Allah için olmadığı müddetçe ahirette kişiye bir yarar sağlamayacağını söyleyen Temel, “ Amellerde niyetlerde Allah için olmalıdır. Allah için hicret eden bir kişiyle, sevdiği için böyle meşakkatli bir yolculuk yapan kişinin ecri bir değildir. Yapılan amelle niyet zıt olmamalıdır. Kişi yaptığı amelde niyetine göre ecir alacaktır. Amelde niyet, ön planda olamlıdır.” Dedi.  

HEDEFİMİZ 40 HADİS-İ ŞERİF EZBERLEMEK

Hadis-i Şerif ezberlemenin önemi hakkında bilgi veren Temel, Allah Resulü`nün bir Hadis-i Şeriflerinde "Allahü teâlânın rızası için, helâli ve haramı açıklayan, kırk hadisi ümmetime bildiren, âlimlerle beraber haşr olunur" buyurduğunu ifade ederek Hadis ezberlemenin ne kadar önemli olduğunu ifade etti. `40 Hadis Şerhi` konulu dersi başlatmalarının amacı hakkında bilgi veren Temel, Hedefimiz ayda bir hadis dersi yaparak bu derse katılanların ayda bir hadis ezberlemesidir. Bu derslerimizi 40 ders şeklinde yapacağız. Bu dersleri düzenli olarak takip edenler bu dersler bittikten sonra 40 Hadis-i Şerif ezberlemiş olacak. Dünya meşgalesinin insanları birçok hayırlı işten alıkoyduğuna dikkat çeken Temel, "Bütün zorluklara rağmen bu derslere devam edip 40 Hadis ezberlemeye çalışıp bunun mücadelesini vereceğiz" şeklinde konuştu.

http://www.istanbulfurkander.com/images/album/DSC_0501.jpg

http://www.istanbulfurkander.com/images/album/DSC_0505.jpg

http://www.istanbulfurkander.com/images/album/DSC_0511.jpg

http://www.istanbulfurkander.com/images/album/DSC_0513.jpg

http://www.istanbulfurkander.com/images/album/DSC_0520.jpg

http://www.istanbulfurkander.com/images/album/DSC_0522.jpg

http://www.istanbulfurkander.com/images/album/DSC_0524.jpg

http://www.istanbulfurkander.com/images/album/DSC_0526.jpg

http://www.istanbulfurkander.com/images/album/DSC_0529.jpg

http://www.istanbulfurkander.com/images/album/DSC_0531.jpg

http://www.istanbulfurkander.com/images/album/DSC_0535.jpg

http://www.istanbulfurkander.com/images/album/DSC_0543.jpg

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir