• DOLAR 32.284
  • EURO 35.005
  • ALTIN 2444.464
  • ...
ABD`li komutandan ‘4 bin asker` itirafı CONİ NEYİN PEŞİNDE?
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

FİKRET ÖZKAN- DOĞRUHABER

Amerika, İslam beldelerinde yeni kirli oyunlar peşinde. Politikalarıyla İslam beldelerini kana bulayan büyük şeytan Amerika, son yıllarda kirli ve büyük bir oyun planlıyor. Suriye`de DEAŞ bahanesi üzerinden PYD`yi besleyen Amerika, yüzlerce tırlık ağır silahı Suriye`ye soktu. Daha önce PYD`ye 2000`e yakın silah yardımı yapan ABD, geçtiğimiz gün de 120 tır silah daha gönderdi. Bu kadar ağır silahın Suriye`de tutulması yetmezmiş gibi bir de 4 binin üzerinde Amerikan askerinin Suriye`de olduğu itiraf edildi. Amerikalı Tümgeneral James Jerard, Suriye`de DSG'yi desteklemek üzere ABD`nin 4 bin civarında askeri bulunduğunu ağzından kaçırdı. Tüm bunların yanında bir de TBMM`de yayınlanan raporda ABD`nin Türkiye üzerinde 50 nükleer silahının bulunduğunun söylenmesi Amerika`nın bu bölgelerde çok büyük kirli oyunlar peşinde olduğunu göstermesi açısından önemlidir.

CONİ AĞZINDAN KAÇIRDI

ABD öncülüğündeki DEAŞ karşıtı koalisyonun Suriye`deki operasyonlarını yöneten ABD`li Tümgeneral James Jerard, Suriye`de DSG'yi desteklemek üzere ABD`nin 4 bin civarında askeri bulunduğunu ağzından kaçırdı. Yaptığı yanlışı fark eden coni daha sonra “Özür dilerim, yanlışlıkla söyledim. Suriye`de yaklaşık 500 asker var” dedi. Doğal Kararlılık Operasyonu Özel Kuvvetler Ortak Görev Gücü Komutanı Tümgeneral James Jerard, video konferansla bağlandığı ABD Savunma Bakanlığında (Pentagon), Suriye'de IŞİD'e karşı yürütülen operasyonlar hakkında gazetecilerin sorularını yanıtladı. ABD'nin Suriye'de kaç askeri bulunduğuna ilişkin bir soruya Tümgeneral Jerard, "IŞİD karşıtı çabaları ve Demokratik Suriye Güçleri'ni desteklemek üzere orada 4 binin üzerinde ABD askeri var" cevabını verdi. Gazetecinin "Emin misiniz Pentagon'un zikrettiği rakam bin civarında?" sorusuna ise, ABD'li komutan kendisini düzelterek "Özür dilerim, yanlışlıkla söyledim. Suriye'de yaklaşık 500 asker var" dedi. Pentagonun resmi rakamlarına göre 503 ABD askeri Suriye'de bulunuyor ancak ayrıca bölgeye geçici olarak konuşlandırılan rotasyon güçleri resmi rakama dahil edilmiyor ve bölgedeki gerçek asker sayısı 503'ün üzerinde olduğu bildiriliyor. Ancak ilk kez bir generalin 4 bin rakamını zikretmesi dikkat çekti.

ABD'DEN PYD'YE 120 TIR SİLAH DAHA

Daha önce açıklanan rakamlarda 2000`e yakın tır silahı PYD`ye ulaştıran ABD, son yardımında çok ağır silahlardan oluşan 120 tırlık bir konvoy daha gönderdi. ABD, Deyr ez Zor operasyonu kapsamında PYD`nin başını çektiği Suriye Demokratik Güçleri`ne (SDG)  120 tır zırhlı araç ve ağır silah gönderdi. Konuyla ilgili konuşan SDG`den yetkili, ABD`nin Deyr ez Zor operasyonu nedeniyle önceki gün kendilerine zırhlı araçlar ile ağır silahlar gönderdiğini belirtti.

ROKETLER, ISI GÜDÜMLÜ FÜZELER, OTOMATİK MAKİNELİ TÜFEKLER, HAVAN TOPLARI…

Yetkili şunları söyledi: “Bize gönderilen silahlar içerisinde roketler, ısı güdümlü füzeler, otomatik makineli tüfekler, havan topları ve Kalaşnikof silahlar ve diğer hafif silahlar var. Silahlar ve zırhlı Hummer araçlar, Kürdistan bölgesinden (Kuzey Irak) karayoluyla Semelka Sınır Kapısından Rojava`ya sokuldu. Oradan da tırlarla Deyr ez Zor kentinin doğusunda, IŞİD`den temizlediğimiz bölgelere bırakıldı. Silahlar ve zırhlı araçlar 120 tırla geldi.”

ABD`NİN TÜRKİYE`DE 50 NÜKLEER SİLAHI VAR

ABD ile Kuzey Kore arasında nükleer silah denemeleri nedeniyle gerginlik yaşanırken, TBMM, dünyadaki nükleer silah dağıtılımını araştırdı. TBMM, ABD`nin Türkiye`nin de aralarında yer aldığı beş NATO ülkesinde 150 nükleer silahı bulunduğunu bildirdi. TBMM Araştırma Hizmetleri Başkanlığı, “Nükleer Silahlara İlişkin Veriler” başlıklı araştırma raporunda çarpıcı bilgilere yer verdi. 50 tane B-61 nükleer bomba olduğu tahmin ediliyor. Kuzey Atlantik Antlaşması Örgütü`nün (NATO) nükleer paylaşım programı çerçevesinde, ABD, soğuk savaş döneminde, Türkiye dahil Avrupa`daki bazı ittifak üyesi ülkelere nükleer silah yerleştirdi. ABD`nin 1960`larda yerleştirdiği bu silahların bir bölümü halen Türkiye`de bulunuyor. Söz konusu nükleer silahlar, Washington ile Ankara arasında 1950`lerin sonlarında düzenlenen müzakereler sonucunda, 1960`ların başında yerleştirilmişti. Bu silahlardan B-61 tipi bombalar, halen Adana`daki İncirlik Hava Üssü`nde bulunuyor. Öte yandan aynı dönemde yerleştirilen nükleer başlıklı Jüpiter füzeleri, Türkiye tarafından sadece 1961 ile 1963 arasındaki kısa süre boyunca muhafaza edilebildi. Söz konusu füzeler, soğuk savaşın merkez ülkeleri ABD ile Sovyetler Birliği (SSCB) arasında yaşanan Küba Füze Krizi sonucu Nisan 1963`te çekilmişti. NATO tarafından da baz alınan Amerikan Bilim Adamları Federasyonu`nun (FAS) verilerine göre Türkiye`deki B-61 sayısının 50 olduğu tahmin ediliyor.

Bu haberler de ilginizi çekebilir