• DOLAR 32.181
  • EURO 34.726
  • ALTIN 2446.259
  • ...
Mezarlıklar Tevrat Bahçelerine Dönüştürülüyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

İşgal mahkemesinin, Kudüs’te bulunan Babu’r-Rahme Mezarlığının bir bölümünün “Tevrat Bahçeleri”ne dönüştürülmesine ve Müslümanların ölülerini bir daha buraya defnetmemelerine karar verdiği belirtildi.

İşgal mahkemesi, aşırı sağcı Arie King ile yine aşırı sağcı örgütlere mensup bazı siyonistlerin ve siyonist Tarihi Eserlere Dokunmayı Engelleme idaresinden bazı kişilerin başvurusu üzerine böyle bir karara imza attı.

İşgal mahkemesinin aldığı bu keyfi karara tepki gösteren Kudüs’teki İslamî Vakıflar Müdürü Şeyh Azzam El-Hatib konuyla ilgili şunları söyledi: “Meşhur aşırı sağcı siyonist Arie King, Mescidi Aksa’nın güney doğu cephesine düşen Babu’r-Rahme Mezarlığının bir buçuk dönümlük bir bölümünün Tevrat Bahçeleri’ne ait olduğu iddiasıyla işgal mahkemesine başvurmuştu.

King yaptığı başvuruda Yahudilere ait olduğunu iddia ettiği bu alanda Müslümanların ölülülerini defnetmemeleri ve buranın ulusal parklar bünyesinde korunması gerektiğini ifade etmişti. İşgal güçleri Babu’r-Rahme Mezarlığını gözetlemek için El-Esbat Kapısına kameralar yerleştirdiler ve mezarlığa yaklaşan, burada kazı yapan Filistinlilere hemen müdahale ediyor ve ölülerini burada defnetmelerini engelliyorlar.”

Mescidi Aksa yakınında bulunan Babu’r-Rahme Mezarlığı 22 dönümlük bir alana sahiptir. İşgal rejimi, Müslümanlara ait diğer mezarlıklar için olduğu gibi buraya karşı da kirli planlar hazırlayıp hayata geçirmekte ve buradaki İslamî izleri tamamıyla silmek istemektedir.

Bu haberler de ilginizi çekebilir