• DOLAR 32.369
  • EURO 34.971
  • ALTIN 2325.405
  • ...
siyonistler Batı Yaka`da Terör Estiriyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

siyonist işgal güçleri Batı Yaka’nın Cenin şehrine bağlı Ez-Zebabide beldesinde baskın yaptığı evinde bulamadığı Taha Şerkavi adındaki Filistinli gencin işgal istihbaratına gelmesini istedi.

Görgü şahitleri bir grup işgal askerinin zırhlı araçlar eşliğinde köye gelip Semir Ali Turkuman ile Nacih Lutfi Şerkavi’nin evlerini basıp aramalar yaptığını, aramalardan sonra da beldeden çekildiğini söylediler.

Batı Yaka’nın Cenin şehrinin batısında bulunan Ya’bed beldesine de giren işgal güçleri, buradaki kömür ocaklarının yıkılacağına dair ihtarnameler verdiler.

Kaynaklar, onlarca Filistinli ailenin geçim kaynağı olan 17 kömür ocağının bulunduğu bölgede işgal güçlerinin sürekli baskınlar yaptığını ve birkaç aydan beri ocak sahiplerinin gereken ahşabı almalarını da engellediklerini ifade ettiler.
Diğer yandan bugün (18 Mart Cuma) Batı Yaka’nın birçok şehir, belde ve köyüne giren siyonist gaspçılar ise, Filistinlilerin araçlarına zarar verdiler, evlerin camlarını kırdılar ve tarım arazilerini telef ettiler.

Nablus’un Yatma köyüne giren gaspçı yerleşimcilerin bıçak ve taşlarla vahşi bir şekilde saldırdıkları Filistinlilerden birinin yaralandığı belirtildi.

Filistin Enformasyon Merkezi

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir