• DOLAR 32.229
  • EURO 34.785
  • ALTIN 2447.139
  • ...
Avustralya`da Mülteciler İsyan Başlattı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Avustralya bir gözaltı merkezinde başlayan isyan hareketi büyüyor. Aylardır tutuldukları merkezdeki koşulları protesto eden mülteciler binaları ateşe verirken, polis isyana gaz bombaları ve plastik mermilerle müdahale etti.

Noel Adası`ndaki yaklaşık 300 sığınmacı, uzun zaman alan uygulamalara tepki göstererek dün protesto eylemlerine başlamıştı. Avustralya Federal Polisine tuğla fırlatan mülteciler, bugün de merkezdeki bazı binaları ateşe verdi. 200 sığınmacının yaşadığı barakaların polis tarafından yerle bir edildiği, iki ofisin de yakıldığı bildirildi.

Ülkeye teknelerle ulaşan yaklaşık binlerce insanın tutulduğu merkezde durumun çok gergin olduğu belirtildi.

Olaylar sırasında iki sığınmacının yaralandığı ve hastanede tedavi altına alındığı kaydedildi.

Avustralya hükümeti protestoları "kabul edilemez" olarak nitelerken, sert müdahale uyarısında bulundu.

Çoğunluğu Irak, Afganistan ve Sri Lankalı altı binden fazla mülteci Avustralya`nın bu "gözaltı adasında" başvurularının kabul edilmesi için bekliyor.

Hükümet geçtiğimiz yıl mültecileri caydırmak umuduyla Doğu Timor`da bir "bölgesel işlem merkezi" inşa etme projesi başlatmıştı.

Avustralya muhalefet lideri Tony Abbott durumun trajik olduğunu söylerken, Noel Adası`ndaki gözaltı merkezinde koşulların çok kötü olduğu belirtiliyor. Bazı mültecilerin başvurularına cevap için 18 aydır beklediği ifade ediliyor.

 Dünya Bülteni



 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir