• DOLAR 32.205
  • EURO 35.116
  • ALTIN 2500.695
  • ...
Diyarbakır`da 2 PKK`li yakalandı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Diyarbakır'ın Hani ve Lice ilçelerinde PKK'ye yönelik operasyon başlatıldı. Operasyonda 2 PKK'li sağ olarak yakalanırken, çok sayıda silah, mühimmat, el yapımı patlayıcı ve uyuşturucu ele geçirildiği bildirildi.

Valilikten yapılan açıklamada, "Diyarbakır ili Hani ve Lice ilçeleri mülki sınırları içerisinde, 04 Ekim 2017 Çarşamba günü saat 20.00'den itibaren icrasına başlanılan Bayrak-62 Şehit J.Uzm.Çvş. Hatip Çağlar Operasyonu ile Ergani ilçesi mülki sınırları içerisinde gerçekleştirilen yol kontrol ve arama faaliyetleri neticesinde; biri bayan olmak üzere 2 terörist ile 2 BTÖ işbirlikçisi; bir AK-47 Kaleşnikof Piyade Tüfeği ve 5 şarjörü ile 149 fişeği, 2 el bombası, 3 bin 200 TL nakit para, biri Peugeot Bipper, biri traktör olmak üzere 2 araç, kütüklük, 2 not defteri, 16 sayfa Arapça dilinde yazılı kâğıt, 1 m uzunluğunda 3X0,25mm elektrik kablosu, bir takım terörist kıyafeti, çanta kılıfı, panço, 6 m çadır ipi ile muhtelif gıda, giyim ve yaşam malzemeleri ile birlikte sağ olarak yakalanmıştır." denildi.

Mağarada EYP ve çok miktarda muhtelif yaşam malzemesi ele geçirildi

Açıklamada, Hani ilçesi Kırım Köyünde, tespit edilen bir doğal mağara ve kaya koyuğuna gizlenen jelikan bidon içerisinde; 2 tabanca ve 4 şarjörü ile 59 adet 9 mm tabanca fişeği, gece görüş dürbünü, el telsizi, küçük tüp ile hazırlanmış Mayın/EYP düzeneği, uzaktan komutalı ateşleme cihazı monteli kobra marka küçük el telsizi, Tol serisi Mayın/EYP uzaktan ateşleme devre kutusu, fotoğraf makinesi, 3 kalem pil, powerbank, lehim pastası, koli bant, 2 şemsiye, 2 mont, baret feneri, 2 battaniye, örgütsel doküman ve çok miktarda muhtelif yaşam malzemesi ele geçirildiği belirtildi.

Tespit edilen 2 uzaktan kumandalı Mayın/EYP düzeneği imha edildi

Lice ilçesi Birlik köyü Şakan mezrasında ise toprağa gömülü vaziyette tespit edilen 2 uzaktan kumandalı Mayın/EYP düzeneğinin Mayın ve El Yapımı Patlayıcı Madde Tespit ve İmha Timi (METİ) tarafından emniyetli bir şekilde yerinde tahrip edildiği kaydedildi.

11 bin 290 kök kenevir ele geçirildi

Açıklamada, operasyonlarda ele geçirilen uyuşturucuya ilişkin şu ifadelere yer verildi: "Hani ilçesi Kaledibi köyü Kürtşeyhkomu mülki sınırları içerisinde 9 bin 600 kök, Yukarıturalı köyü Aşağıturalı mezrası mülki sınırları içerisinde bin 500 kök, Lice ilçesi Birlik köyü Gezan mezrası mülki sınırları içerisinde ise 190 kök olmak üzere toplam 11 bin 290 kök kenevir bitkisi tespit edilmeyi müteakip, numune alınması sonrasında usulüne uygun şekilde yerinde imha edilmiştir."

Cumhuriyet Başsavcılığının talimatları gereğince, delil niteliğine haiz olan silah, mühimmat ve malzemeler ile PKK'lilere ait nakit paranın muhafaza altına alındığı ifade edilen açıklamada, 3 ayrı bölgedeki Mayın/EYP'nin, METİ Timlerince, yiyecek maddesi ile giyecek türü malzemelerin ise operasyon birliklerince yerinde imha edildiği kaydedildi. (İLKHA)






























 

Bu haberler de ilginizi çekebilir