• DOLAR 32.995
  • EURO 35.801
  • ALTIN 2528.57
  • ...
Gazze hükümeti, ''ABD işgalciye yeşil ışık yaktı'' diye duyurdu!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

MEHMET BOZDAŞ-   İşgal rejiminin sınır kapılarını kapattığı bildirilen açıklamada, '' İşgalci, 3 bine yakın  yardım TIR'ının girişini, 690 yaralı ve hastanın Gazze Şeridi dışındaki hastanelere tedavi için gitmesini engelledi.'' denildi. 

Açıklamada, Gazze'de işlenen soykırım suçunda ABD ve Batı'nın işgalcilere yeşil ışık yaktığı belirtilerek ''Amerikan yönetimi, Avrupa Birliği ve uluslararası toplum soykırımın önlenmesi konusunda üzerlerine düşen görevi yapmamış ve yerine getirmemiş, aksine işgale soykırım suçunun devamı için yeşil ışık yakmıştır.'' ifadeleri kullanıldı. 

Açıklamada ayrıca, ''Soykırım savaşının devamından tamamen İsrail işgalcisini, Amerikan yönetimini, Avrupa Birliği'ni ve uluslararası toplumu sorumlu tutuyor, ve Özgür dünya ile ve uluslararası kuruluşlara, sekiz aydır devam eden bu suçu kınama çağrısında bulunuyoruz. 

 Özgür dünyanın tüm ülkelerini ve uluslararası ve uluslararası örgütleri, soykırım savaşını durdurmak için işgale baskı yapmaya, insani felaket yaşanmadan geçişleri hemen açmaya ve birden fazla ülkeye yardım girişine izin vermeye çağırıyoruz.'' denildi. 

Bu haberler de ilginizi çekebilir