• DOLAR 32.256
  • EURO 34.846
  • ALTIN 2409.915
  • ...
Arakanlı mazlumlar için Avrupa`dan yola çıkılıyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Güneydoğu Asya ülkesi Myanmar'da, ordu ve Budist çetelerin zulüm ve katliamlarından dolayı yurtlarını terk ederek Bangladeş sınırındaki mülteci kamplarına sığınan Müslüman Arakanlıların dramı devam ediyor.

Arakanlı Müslümanlara yönelik gıda, kurban, su kuyuları ve çeşitli yardım projelerini gerçekleştiren Uluslararası İnsani Yardım Kuruluşu Avrupa Yetim-Der ve İHO Ebrar, bölgeye heyet göndererek kapsamlı yardım faaliyetlerini hayata geçirecek.

Birlemiş Milletler raporlarına göre Rohingya Müslümanları, dünyada en çok haksızlığa uğrayan, zulüm gören etnik gruplardan biri.

Güneydoğu Asya ülkesi Myanmar'da Müslümanların çoğunlukta olduğu Arakan'daki çatışmaların yeniden alevlenmesi üzerine, yüzbinlerce kişi kaçarak Bangladeş sınırına doğru yığıldı. Bu insani drama kayıtsız kalmayan Avrupa Yetim-Der, birden çok projeyi içeren kapsamlı yardım faaliyetlerini uygulamak üzere bölgeye heyet göndererek Arakanlı mazlum ve yetimlere yardım edecek.

Konuyla ilgili açıklamada bulunan Avrupa Yetim-Der Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Ateş, "Son günlerde Myanmar'da yaşayan Arakanlı Müslümanlar ya evleri yakılmış yada yaşadıkları evleri terketmek zorunda bırakılarak Bangladeş sınırında bulunan mülteci kamplarına sığınmak zorunda kalmışlardır. Elimizde bulunan verilere göre şu an o bölgede 500 bin civarı Arakanlı Müslüman kardeşimiz bulunuyor." dedi.

Ateş, Bangladeş sınırındaki kamplara Avrupa Yetim-Der'in 10 Ekim Salı günü yardım ekibi göndereceklerini söyledi.

Bölgeye yapılacak yardım ve uygulanacak projeler çeşitlendirilecek

Bölgedeki kamplara daha önce de yardım ulaştırdıklarını ifade eden Ateş, "Elimize gelen son tespitler doğrultusunda oraya gidecek olan ekibimiz, ilk aşamada gıda yardımı, sıcak yemek dağıtımı, su kuyusu açma, sağlık taraması, çadır evler yapma ve orada ekibimizin tespitleri doğrultusunda oradaki şartlara göre o kamplarda çeşitli yardımlarda bulunacaktır." diye belirtti.

Arakanlı mazlumların sıkıntılarına çözüm üretme çabası

Mevcut şartlar dahilinde Bangladeş'teki kamplarda yaşayan Arakanlıların zor şartlar altında yaşamlarını sürdürme mücadelesi verdiklerini belirten Ateş, "Arakanlıların göç etmek zorunda kaldıkları kamplardan elimize ulaşan görüntülerde oradaki insanların çoğunluğunun üzerinde doğru dürüst elbiseleri yok, ayakkabıları yok. Maalesef bu, oradaki insanların yaşam şartlarının acı bir tablosudur. O bölgede muson yağmurlarından dolayı insanların yaşadığı ayrı bir sıkıntının olduğunu da tespit ettik. Bizler Avrupa Yetim-Der olarak, mülteci durumuna düşmüş Arakanlı kardeşlerimizi hem bizzat ziyaret etmek hem de onların sıkıntılarına imkanlarımız çerçevesinde çözüm üretmek için heyetimiz bölgeye intikal edecektir." açıklamasını yaptı.

"Yardım ekibinin faaliyetleri 10-18 Ekim tarihleriyle sınırlı kalmayacak"

Arakanlı mazlumların yaşadıkları kamplara Avrupa Yetim-Der yardım ekibinin 10 Ekim Salı günü bölgeye giderek 18 Ekim tarihine kadar çalışmalarını yürüteceklerini ve çeşitli projeleri gerçekleştirecekleri bilgisini paylaşan Ateş, "Arakanlı mültecilere yönelik yardım faaliyetimiz sadece 10-18 Ekim tarihleri ile sınırlı kalmayacaktır. Bizler Avrupa Yetim-Der olarak ileriki dönemlerde de Arakan'a yönelik yardım faaliyetlerimizi sürdürmeye devam edeceğiz. Buradan hayırseverlerimize teşekkürlerimizi sunuyoruz; Allah kendilerinden razı olsun. Mazlum ve yetimleri kendilerine dert edinen hayırseverlerimizin verecekleri destekler doğrultusunda daha çok mazlum ve yetime ulaşmaya inşallah devam edeceğiz." şeklinde konuştu. (Hamza Korkut- İLKHA)




 

Bu haberler de ilginizi çekebilir