• DOLAR 32.284
  • EURO 35.005
  • ALTIN 2444.464
  • ...
Amerika dehşeti yaşadı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

İbrahim Sevgili / DOĞRUHABER

Amerika'nın Las Vegas kentindeki müzik festivalinde katılımcıların üzerine bir otelden silahlı saldırı düzenlendi. Yapılan silahlı eylemde 50`den fazla kişi ölürken, 400'den fazla kişi de yaralandı. 64 yaşındaki eylemci, bir otelin 32'inci katından açık hava konserine katılanların üzerine ateş açıp ardından intihar etti. Amerikalılara dehşeti yaşatan Stephen Paddock isimli adamın yanında en az 10 silah bulundu. Bu eylem ABD'de şimdiye kadar en çok can alan silahlı saldırı olarak kayıtlara geçti. Las Vegas Şerifi Joseph Lombardo, olayda yaralanan 2 polisin de hastaneye kaldırıldığını ifade etti. Lombardo, yaralı polislerden birinin durumunun ağır olduğunu kaydetti. Lombardo, görgü tanıklarının yukarıdan ateş açıldığını belirtmesi üzerine saldırganın Mandalay Bay Oteli'nin 32. katında bulunduğunun belirlendiğini söyledi.

EYLEMCİ, POLİS GELMEDEN ÖNCE İNTİHAR ETMİŞ

Polis, saldırganın kimliğini Nevada eyaletinden 64 yaşındaki Stephen Paddock olarak açıkladı. Las Vegas Metropolitan Polis Departmanı, olayın ardından Paddock'u etkisiz hale getirdiğini duyurmuştu. Fakat günün ilerleyen saatlerinde yapılan açıklamada, Paddock'un, polis olay yerine varmadan önce intihar ettiğini kaydetti.

ŞÜPHELİ KADIN YAKALANDI

Las Vegas Polis Departmanı Şerifi Joseph Lombardo, saldırıyla bağlantılı bir kadının sorgulanmak üzere arandığını duyurmuştu. Lombardo, "(Saldırganla) seyahat eden bir arkadaşını arıyoruz. İsmi Marilou Danley (62). Asyalı bir kadın, 1.50 boylarında, yaklaşık 50 kilo" dedi. Yürütülen operasyonlar kapsamında polisler Asya kökenli Marliou Daley'in de yakalandığını açıkladı. Şüpheli kadın sorgulanmak üzere gözaltına alındı.

HAVALİMANINDA UÇUŞLAR DURDURULDU

Las Vegas havalimanına iniş yapacak ve buradan yapılacak uçuşların bir süreliğine durdurulduğu duyuruldu. McCarran Uluslararası Havalimanı, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, "LASairport'a ve buradan yapılacak uçuşlar, Las Vegas Strip'teki silahlı saldırı olayının üzerine geçici süreliğine durduruldu" denildi.

TRUMP TAZİYE DİLEDİ

ABD Başkanı Donald Trump, Las Vegas saldırısına ilişkin Twitter hesabından açıklama yaptı. Trump, Twittter üzerinden yayımladığı mesajında, "Las Vegas'taki korkunç saldırıda yaşamını yitirenlere ve ailelerine en içten taziyelerimi iletiyorum. Tanrı sizi kutsasın." ifadelerini kullandı.

“TERÖR” SALDIRISI DEĞİLMİŞ

Las Vegas polis departmanından Şerif Joseph Lombardo ilkin saldırının bir tür “Yalnız kurt” eylemi olarak düşünüldüğünü; ancak herhangi bir terör bulgusuna rastlanmadığını söyledi. Lombardo yaptığı açıklamada saldırının tek kişi tarafından gerçekleştirildiğini, incelemenin devam ettiğini söyledi.  Saldırgan Stephen Paddock`un kardeşi Eric Paddock olayı duyduğunda şaşkınlıktan dilinin tutulduğunu, ne diyeceğini bilemediğini söyledi. Eric Paddock, “Büyük ihtimalle Stephen çıldırmış olmalı” dedi.

Bu haberler de ilginizi çekebilir