• DOLAR 32.219
  • EURO 34.638
  • ALTIN 2392.583
  • ...
Van PSP Kutlu Doğum Etkinliklerinin Takvimini Belirledi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
VAN - Nisan ayı ile birlikte ülke genelinde start alan Kutlu Doğum etkinliklerinin Van ayağında yapılacak etkinliklerin takvimi belli oldu.

"Nisan Ayı Bir Rahmet Ayına Dönüşmüş Durumda"
Yapılan toplantı öncesi basına bir açıklama yapan Mustazaf-Der Van Şube Başkanı Av. Muhammed Mehdi Oğuz, 6-7 yıl öncesine kadar Resulullah`ın mevlit etkinliğinin Kutlu Doğum Haftası çerçevesinde bir haftalık zaman dilimi içerisinde yapıldığını ancak son yıllarda Resulullah`a duyulan sevgi ve muhabbetin artık haftalara sığmadığını belirtti. Oğuz, " özellikle 2006 yılında Diyarbakır`da yapılan peygambere saygı mitinginden sonra yapılan kutlu doğum etkiliklerine çok büyük ilgi gözleniyor. Peygambere duyulan bu muhabbet ve sevgi haftaları aşarak Nisan ayının tamamına yayıldı ve zaman zaman nisan ayına da sığmadığına şahit oluyoruz. Hatta bu yıl yoğun Kutlu Doğum programlarından dolayı kimi yerlerde mart ayının sonlarında dahi etkinlikler yapılmaktadır. Allah`a şükür, artık Nisan ayı denilince akla ilk gelen kutlu doğum etkinlikleri olmuştur. Nasıl ki, Nisan ayının rahmet yağmurları ilahi rahmet ile yeryüzüne hayat bahşediyorsa peygamberimiz s.a.v. Kutlu Doğumu münasebetiyle yapılan etkinlikler manevi bir rahmeti her tarafa yaymaktadır. Adeta nisan ayı bir rahmet ayına dönüşmüş durumda." dedi.

"Ölmeye Yüz Tutmuş İnsanlık Âleminin Yeniden Dirilişidir"
Peygamberimiz (s.a.v)`in doğumunun sıradan bir doğum sıradan bir hadise olarak değerlendirilemeyeceğinden bu olaya ziyadesiyle ehemmiyet verdiklerini belirten Oğuz, " On sekiz bin âlemin medarı iftiharı olan Muhammed Mustafa`nın (s.a.v)`in doğumu sıradan bir doğum olamaz. Bu öyle kutlu bir doğumdur ki insanlık âleminin var oluşu ve yok oluşu kadar önemli bir olaydır. O`nun yeryüzüne teşrifi ve ardından üstlendiği risalet görevi adeta ölmeye yüz tutmuş insanlık âleminin yeniden dirilişidir. Muhammedi nur öyle bir nur ki Allah`ın izniyle nereye girse nereye ulaşırsa oraya hayat bahşediyor. Oraya izzet ve şeref bahşediyor. Oraya başarı ve muvaffakiyet ihsan ediyor. Bakınız Arap yarım adasına. Muhammedi nur`u tanımadan önce ne halde idi onu tanıdıktan sonra ne hale geldi. peygamberimizden önce Araplar diğer milletler arasında zelil bir millet konumunda idiler. Bedevilik en belirgin özellikleri idi. Cehalet, taassup, kavmiyetçilik, zülüm ve haksızlık Arap toplumunun iç içe olduğu hasletler idi. Resulullah (s.a.v) 23 yıllık risaleti sonucunda cahil ve taassupkar bir toplum içerisinden tarihin tanıdığı en bilge, edip ve ileri görüşlü insanlar ortaya çıktı. Aşiret kavgalarıyla ömürlerini ve servetlerini heba eden bir toplumdan medeni bir toplum oluştu. Düşmanlık yerini kardeşliğe bıraktı ve Araplar kardeş oldular" diyerek Resulullah (s.a.v)`in Müslümanlar için önemine vurgu yaptı.

Köle Olarak Ezilenler Muhammedi Nurla Vali Oldular
Muhammedi nurun sadece Arapları değil inanan bütün milletleri kardeş kıldığını belirten Oğuz, Resulullah`ın zulmün ve haksızlığın hâkim olduğu bir toplumdan çıktığını söyledi. Oğuz konuşmasına devamla " Bütün insanlar dilleri renkleri statüleri ne olursa olsun eşit oldular ve aynı haklara sahip oldular. Köle olarak ezilenler Muhammedi nurla vali oldular. Yönetici oldular. İslam toplumun şerefli bir bireyi oldular. Muhammedi nurla birlikte üstünlük ölçüsü güç kuvvet ve servetten alındı. Üstünlük insanı insan yapan, değerlerin anası olan takva olarak belirlendi. Arap yarımadası peygamberimizin getirdiği nurla nurlandı dünyaya yön veren bir devlet ve daha da önemlisi bir medeniyetin beşiği oldu. Bütün bunlar 23 yıl gibi bir sürede meydana geldi. Üstad Bediüzzaman`ın dediği gibi `Muhammedi nur`un 23 yılda yaptığını bu gün yüz filozof yüz yıl uğraşırlarsa, Muhammedi Nur`un Arap yarımadasını ıslahının onda biri dahi gerçekleştiremezler." dedi.

"Resulullah`ı ve Getirdiği Kutlu Mesajı Daha İyi İdrak Etme İmkânı Bulalım"
Muhammed`i nurun, insanlık alemi açısından dünya ve ahret saadetinin kaynağı olduğunu söyleyen Oğuz, Bu nedenle nisan ayında yapılan bu etkinlikleri önemsediklerini anımsatarak "İstiyoruz bu paha biçilmez ilahi nur`u bir nebze de olsa halkımızla insanımızla buluşturalım. Ümmeti olma şerefi bahşedilenler olarak Resulullah`ı ve getirdiği kutlu mesajı daha iyi idrak etme imkânı bulalım. Peygamber sevdalıları platformunun oluşturulmasındaki asıl amaç da budur. İnanıyoruz ki bizler peygamberimizi tanıdıkça onu daha çok seveceğiz onu sevdikçe de ona tabi olacağız ve Allah`a gerçek anlamda kul olacağız. Allah`a gerçek kul olduğumuzda gerçek izzet ve şeref sahibi olacağız." Temennisinde bulundu.

Van Peygamber Sevdalıları platformu olarak Van ve çevre illerin Kutlu Doğum etkinliklerinin de tarihlerini açıklayan Oğuz, Kutlu Doğum etkinliklerinin yapılacağı tarih olarak Van 8 Nisan, Doğubayazıt ve Erciş 15 Nisan, Ağrı ve Bitlis 29 Nisan olarak kararlaştırıldığını belirtti.

Fikret Özkan - VAN

 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir