• DOLAR 32.26
  • EURO 35.127
  • ALTIN 2506.718
  • ...
İzmir`de Kutlu Doğum Çalışmalarına Başlandı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
İZMİR- Peygamber efendimizin doğumu münasebetiyle tertiplenen Kutlu Doğum etkinlikleri her yıl olduğu gibi bu yılda nisan ayına yaklaştığımız şu günlerde Müslüman halkı sabırsızlıkla heyecanlandırıyor. Bu bağlamda hazırlıklara başlayan Peygamber Sevdalıları Platformu İzmir`de yoğun bir şekilde çalışmalarına başladı.

 

Konu ile ilgili olarak İLKHA`ya açıklamalarda bulunan, Platformun Ege sözcüsü Kadir Baş, yaklaşan nisan ayının kendilerini heyecanlandırdığını ifade ederek "Peygamber efendimizin doğumu tüm dünyayı aydınlatacaktır inşallah. Her yıl olduğu gibi bu yılda efendimizin kutlu doğumunu coşkuyla ve halkımızla birlikte ihya edeceğiz." dedi.

 

"Kutlu Doğum" Etkinlikleri
Kutlu doğum etkinlikleri çerçevesinde bazı hayırlı kampanyalar başlattıkların belirten Baş, Bunları halkla paylaşmak istediklerini ifade ederek şöyle konuştu: "Bu kampanyalardan bir tanesi `Hz. Muhammed`e Milyar Salâvat` diğeri ise KDSS (Kutlu Doğum Siyer Sınavı) sınavı. Elbette buradaki tek gaye Peygamber (S.A.V)`in hayatını öğrenmeye teşvik etmek ve en azından bu ayda insanların büyük bir aşkla salâvat çekmelerine vesile olmak".

 

Kampanyaya dâhil olmak ve ayrıca siyer sınavına girmek isteyenlerin belirtilmiş olan telefon numaralarını aramalarını söyleyen Baş şöyle devam etti: "Salâvat kampanyasına dâhil olmak isteyenler veya Siyer sınavına katılacak olanlar belirtilmiş telefon numaralarını aramaları gerekiyor. Milyar Salâvat kayması için telefon numaraları şu şekilde; 0506 413 77 06 - 0507 944 71 31 - 0554 726 79 63. Vatandaşlarımız çekmiş oldukları salâvatları bu numaraları arayarak yazdırabilirler. KDSS yani Kutlu Doğum Siyer Sınavı için ise irtibat numaraları şu şekilde; 0555 367 05 89 - 0539 974 93 32. Sınav başvuruları için vatandaşlarımız öncelikle ön kayıt için bu numaraları arayıp kimlik bilgilerini yazdırmaları gerekiyor. Sonrasında ise sınava girmek için zorunlu olan Sınava giriş kartlarını almaları gerekiyor. Kartlarını nereden alacaklarını yine bu telefon numaralarından öğrenebilirler. Sınava girecek kişilerden hiçbir şekilde herhangi bir ücret alınmayacaktır. Sınav Türkiye geneli olacak ve dereceye giren ilk 10 kişi Umre ile ödüllendirilecektir. İzmir 1.`si, 2.`si ve 3.`sünü ise sürpriz hediyeler bekliyor. 2 kategoride yapılacak olan sınavın 1. Kategorisinde ilkokula kadar olanlar, 2.kategoride ise lise ve üstü olanlar başvuru yapabilecek. Birde önemli bir noktayı hatırlatmak istiyorum, mesela ilkokul mezunu olan yetişkin bir vatandaşımız hangi kategoride sınava girecek, eğer yetişkin ise 2.kategoriden girmesi gerekiyor. Ayrıca belirttiğim gibi sorular için, merak edilen bir konu için irtibat numaraları aranabilir".
 
Yunus Şani-İLKHA
 
 
 
 
http://www.ilkehaberajansi.com.tr/images/photo/34585.jpg
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir