• DOLAR 32.22
  • EURO 34.734
  • ALTIN 2450.849
  • ...
Ramazan ayının ilk cumasında camiler doldu taştı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Gaziantepliler, Ramazan ayının ilk Cuma namazını eda ettiler. Yoğunluktan dolayı camilerin içi dolunca çok sayıda vatandaş namazlarını cami bahçelerinde kıldı.

Gaziantep`te Ramazan ayı ile beraber teravih namazlarına ve mukabelelere gösterilen yoğun teveccüh Cuma namazında doruğa çıktı. On bir ayın sultanı Ramazan'ın ilk Cuma namazı büyük bir coşku ile eda edilirken, Ulu Cami gibi büyük cami olmak üzere kentin dört bir yanındaki camiler doldu. Ulu Camide vatandaşlar camiye sığmazken birçok vatandaş da cami bahçesindeki gölgelik alanlarda ibadetlerini yerine getirdi.

Ramazan ayının ilk Cuma Namazı hutbesinde orucun önemi ve bu ayda yapılan ibadetlerin faydaları konusuna değinildi. Ramazan'da özelikle İslam coğrafyalarında cereyan eden işgal ve savaşlardan dolayı zor duruma düşmüş Müslümanların durumuna dikkat çekilen hutbede, cemaatten tüm Müslümanlara bol bol dua etmeleri tavsiyelerinde bulunuldu.

Cuma namazının ardından duygularını İLKHA ile paylaşan vatandaşlar, Ramazan ayının tüm İslam âlemine barış, huzur, birlik ve beraberlik getirmesini temenni ederek, Ramazan ayına kavuşmanın sevincini yaşadıklarını ifade ettiler.

Müslümanların Ramazan ayında İslam ümmetinin yaşadığı sıkıntılardan kurtulması için dua etmesi gerektiğini belirten Büro Memur Sen Gaziantep Şube Başkanı Hanifi Borazan, bu ayın Müslümanların kurtuluşuna vesile olmasını diledi.

“İslam ümmetine dua etmeliyiz”

Borazan, “Öncelikle bütün İslam âleminin Ramazan`ını tebrik ediyorum. Başı rahmet, ortası mağfiret ve sonu da cehennemden günahlardan kurtulma olan Ramazan ayında bütün İslam coğrafyasındaki Müslüman kardeşlerimizin zulümden, sıkıntıdan ve şiddetten kurtulmalarını temenni ediyoruz. O kardeşlerimiz için dua ediyoruz. Özellikle manevi duyguların yükseldiği Ramazan ayında bütün İslam ümmetine dua ediyoruz. Dünyanın dört köşesinde Arakan`da, Filistin`de, Suriye`de Müslümanlara Allah`ın yardım etmesini diliyorum. Müslümanların da bunlara katkı sağlamasını istiyoruz.” dedi.

Ramazan ayı çok güzel geçtiğini belirten Mehmet Bilmez, “İnsanlar toplu bir şekilde camilere geliyorlar. Ramazan ayının heyecanını yaşıyorlar. Teravihlere geliyoruz. Tabi bu ayda bunu yapmayanlarda var. İnşallah rabbim onlara da bunu kısmet eder, onlarda bir an önce huzura varırlar. Ramazan ayının bütün İslam âlemine hayır, bereket ve huzur getirmesini diliyorum. Özelliklede Ortadoğu`da kan gölünün bir an önce sona ermesini ve insanların huzura, barışa erişmesini temenni ediyorum.” ifadelerini kullandı.

“Ramazan her yönüyle güzelliktir, sevinçtir”

Ramazan ayının her yönüyle çok güzel geçtiğini ve bir sevinç kaynağı olduğunu belirten Şerif Özkömekçi de şunları dile getirdi:

“Ramazan ve oruç Allah`ın Ümmet-i Muhammed`e farz kıldığı bir ibadettir. Ramazan sağlıktır, rahmettir, berekettir ve Ramazan her yönüyle güzelliktir, sevinçtir. Ramazan ayı günahlardan temizlenmedir. En güzel bereketi Kur`an-ı Kerim'dir. Çünkü Kadir gecesinde Kur`ân-ı Kerim o gece peyder pey nazil olmuştur. Rabbimiz bizlere bu güzellikten faydalanmayı nasip eylesin. Ramazan ayı çok güzel geçiyor. Bundan daha da güzeli olmaz.”

“Müslümanlar için dua etmemiz gerekiyor”

Ramazan ayına kavuşmanın sevincini yaşadıklarını ifade eden bir diğer vatandaş da şöyle konuştu:

“Ramazan ayı bereket ayı, çok güzel geçiyor. Oruçlarımızı tutuyoruz. İbadetlerimizi yapmaya çalışıyoruz. Ramazan ayına kavuştuğumuz için Allah`a binlerce şükürler olsun. Dünyadaki bütün Müslümanlar için dua etmemiz gerekiyor. İslam dünyasının yaşadığı sıkıntıları hepimiz biliyoruz. Burada Müslümanlar olarak bizim de kendimize dönüp bakmamız lazım. Biz bunları niye yaşıyoruz? Eksiklerimizi ve hatalarımızı görüp telafi etmemiz lazım. Her şey Allah`tan ama Müslüman dünyası bunları yaşıyorsa sebepleri neler acaba, nerelerde hata yapıyoruz? Ya da dinimizi biz doğru bir şekilde yaşıyoruz mu? Bunları sorgulamamız ve muhasebesini yapmamız lazım.” (İbrahim Koçyiğit-İLKHA)
























 

Bu haberler de ilginizi çekebilir