• DOLAR 32.367
  • EURO 35.184
  • ALTIN 2323.966
  • ...
Şanlıurfa`da Ramazan`ın ilk Cuma namazı kılındı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Peygamberler şehri Şanlıurfa'daki vatandaşlar Ramazan ayının ilk Cuma namazını kılmak için camilere akın etti. Havaların çok sıcak olduğu kentte Cuma namazından önce özellikle merkezi camilere akın eden Şanlıurfalılar, namaz kıldı ve dua etti.

Camiye gelen çok sayıda insan verilen vaazı dinlerken kimi de Kur'an-ı Kerim okudu. Küçük çocuklar büyükleriyle beraber camilere gelirken, engelli vatandaşlar da sıcak havaya rağmen camide olmak için gayret gösterdiler.

Mersin'den Balıklı Göle Cuma namazını kılmak için geldiğini söyleyen Mehmet Nağaş, “Çok mutluyuz, Allah`a çok şükürler olsun. İnşallah önümüzdeki cumaları da nasip ve kısmet olur. Allah-u Teâlâ bütün cümle Müslümanlara, bütün insanlarımıza İslam âlemine hayırlar getirsin.” dedi.

Ramazan ayının tüm İslam âlemine barış ve huzur getirmesi temennisinde bulunan İsa Aslan ise “Cuma namazını kıldım, Allah`a şükürler olsun. Ramazan`ın ilk cuması, herkese nasip olmaz, yer bulamadık dışarıda kıldık. Hava çok sıcak, ama inşallah rabbim kabul eder ve herkese nasip olur. Ramazan Urfa`da bambaşka bir atmosfer, Türkiye`nin en sıcak olduğu il." Şeklinde konuştu.

Mehmet Gizik isimli Şanlıurfalı da “Ramazanın ilk cumasını kıldık çok şükür, Allah bu günleri de bize nasip etti. Dilerim nice nice gençlerde bizim gibi cuma namazına gelsin, kılsın, dini öğrensinler. Allah'ın yolunda gitsinler. Bunlara sahip olmak o kadar zor değil, ama nasip olması zordur.” ifadelerini kullandı

Şanlıurfalılar Ramazan'ın ilk Cuma namazının ardından hep birlikte İslam ümmetinin bugünü ve yarını için dua ettiler. (Hüseyin Sayhar- İLKHA)


















 

Bu haberler de ilginizi çekebilir