• DOLAR 32.206
  • EURO 35.027
  • ALTIN 2515.28
  • ...
Şırnak’ta eğitimciler, İstanbul'da katledilen öğretmen için basın açıklaması düzenledi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

İstanbul Eyüpsultan’da özel bir lisede okul müdürü olan İbrahim Oktugan, bir öğrencinin silahlı saldırısında hayatını kaybetti.

Türkiye genelinde bir günlük iş bırakma eylemi de gerçekleştiren eğitimciler, hayatını kaybeden meslektaşları için protesto kararı aldı.

Eğitimbir-Sen öncülüğünde Cumhuriyet Meydanı’nda toplanan öğretmenler, şiddet yasasının çıkması için Milli Eğitim Bakanlığı’na gönderilmek üzere dilekçe imzaladı.

Öğretmenler adına basın açıklamasını Eğitim Bir-Sen Şırnak Şube Başkanı Abdullah Çatı okudu.

"Kanayan bir yara hâline gelen şiddet olaylarına dikkat çekiyor, tedbir alınması için yetkililere çağrıda bulunuyoruz"

Eğitim çalışanlara yönelik artan şiddet olaylarını protesto etmek ve eğitimde şiddet yasasının çıkması için protesto kararı aldıklarını ifade eden Çatı, "Eğitim çalışanlarına yönelik giderek artan şiddet olaylarını protesto etmek amacı ve şiddeti önleyecek, failleri cezalandıracak, mağdurlara hukuki koruma sağlayacak bir yasal düzenlemenin yapılması talebiyle bir araya gelmiş bulunmaktayız. Son olarak İstanbul Eyüp Sultan’da bir öğrenci okul müdürü İbrahim Oktugan’a silahlı saldırıda bulunmuş, ağır yaralı olarak hastaneye kaldırılan okul müdürümüz maalesef kurtarılamayarak vefat etmiştir. Meslektaşımıza Allah’tan rahmet ailesine ve bütün eğitim camiasına baş sağlığı diliyoruz. Kanayan bir yara hâline gelen şiddet olaylarına dikkat çekiyor, tedbir alınması için yetkililere çağrıda bulunuyoruz. Bu çağrımızı yıllardır yapıyoruz. Sesimize kulak verilseydi, gereken önlemler zamanında alınmış olsaydı belki de bugün başka şeyler konuşurduk. Ancak, ne yazık ki birçok konuda olduğu gibi bu konuda da geç kalınmıştır." dedi.

Çatı, "Eğitimcilere yönelik şiddeti önleme yasası artık çıkarılmalıdır. Öğretmen, memur, hizmetli, şef, şube müdürü demeden tüm eğitim çalışanlarına, kamu görevlilerine yönelen şiddeti bir defa daha Şırnak’tan lanetliyoruz. Bütün çalışanlara yönelik artan şiddet olaylarını önleyecek caydırıcı olacak, failleri cezalandıracak ve mağdur eğitim çalışanlarına koruma sağlayacak bir yasal düzenlenmenin yapılmasını sağlanası için bu gün iş bırakma eylemi gerçekleştiriyor, ülke genelinde basın açıklamaları yapıyoruz. İş bırakma eylemi ile eş zamanlı bir hafta sürecek dilekçe kampanyamızı da başlatmış bulunuyoruz." ifadelerini kullandı.

Yapılan basın açıklamasının ardından eğitimciler Milli Eğitim Bakanlığına gönderilmek üzere, eğitimde şiddet yasasını önleyecek yasal düzenlemesinin yapılması için dilekçeleri imzalayarak sessiz bir şekilde dağıldı. (İLKHA)











Bu haberler de ilginizi çekebilir