• DOLAR 32.455
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
Tuzlagözü köyünde Kutlu Doğum etkinliği
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Batman'da Peygamber Sevdalıları Platformuna üye derneklerden Kozluk İlim-Der'in organizesiyle Kozluk ilçesinde Kutlu Doğum programları sürüyor.

İlçeye bağlı Tuzlagözü (Melefa) köyünde "Hak ve Adalet Rehberi Hz. Muhammed (sav)" temasıyla gerçekleştirilen Kutlu Doğum etkinliği köy sakinlerinin katılımıyla düzenlendi.

Sunuculuğunu Mustafa Tufan'ın yaptığı etkinlik Molla Emrullah Bozan'ın Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başladı. Tufan'ın okuduğu mevlidi şerifle devam eden etkinlikte, ses sanatçıları tarafından ilahi ve ezgiler seslendirildi.

Daha sonra katılımcılara hitap eden Eğitimciler Cemiyeti Başkanı Kenan Çaplık, Hz. Muhammed'in hayatından kesitler sunarak, insanlığın günümüzde ona ne kadar muhtaç olduğunu anlattı.

Hz. Peygamber'in adalet anlayışına vurgu yapan Çaplık, "Peygamber Efendimizin en büyük vasfı belki de adaletli olmasıdır. Efendimizin adalet anlayışı o kadar ulviydi ki bütün insanlar onun yanında eşitti. Hatta en yakınlarından bu hususta daha fazla hassasiyet göstermelerini isterdi. Bu hususta o kadar kesin ve net uygulamaları vardı ki Mekke'nin fethi esnasında kendini göstermiştir. Mekke'nin fethinde Mahzunoğulları'ndan bir kadın hırsızlık yapmıştı. Eli kesilecekti ancak bu kadının şerefli bir aileye mensup olduğu, dolayısıyla cezasının uygulanmaması için Mekkeliler Usame Bin Zeyd'i aracı kılarak kadının affedilmesini istediler. Bunun karşısında Efendimiz, 'Bundan önceki kavimlerin helak nedeni, zengin ve güç sahibi bir insan kötülük yaptığında hoş görülmesi, suç işleyen bir fakirin ise cezalandırılmasıydı.' diyerek adalet anlayışını ortaya koymuştur. 'Kızım Fatıma da bu suçu işlemişse eli kesilecektir.' demiştir. İşte, Efendimizin adalet anlayışı budur." dedi.

Hz. Muhammed'in, ashabına adaletten ayrılmamaları hususunda sürekli nasihatlerde bulunduğunu ifade eden Çaplık, "Yine Medine'de bedevi biri Efendimizden hurma borcunu almaya geliyor ancak verecek hurma yoktur. Bunun üzerine bedevi borcunu ısrarla istemektedir. Sahabe-i kiram bu adama kızıyor ancak Efendimiz bir kadın sahabeden borç ile hurma temin edip bedevinin hakkını veriyor. Daha sonra Efendimiz sahabe-i kirama dönerek, 'Hak sahibinin yanında yer almanız gerekmez miydi?' şeklinde haktan ve adaletten ayrılmamalarını ısrarla istemiştir." diye konuştu.

Konuşmaların ardından tekrar ilahi ve ezgiler seslendirilirken, etkinlik okunan dua ile son buldu. (Muhammed Said Aksoy-İLKHA)
















 

Bu haberler de ilginizi çekebilir