• DOLAR 32.372
  • EURO 34.98
  • ALTIN 2325.574
  • ...
Eşmetaş köyünde Kutlu Doğum etkinliği
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Peygamber Sevdalıları Platformuna üye Solhan Çağrı-Der tarafından Eşmetaş (Vesimerg) köyünde "Hak ve Adalet Rehberi Hz. Muhammed (sav)" temalı Kutlu Doğum etkinliği düzenlendi.

Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başlayan etkinlikte, ses sanatçıları ilahi ve ezgi dinletisinde bulunurken, mevlithanlar tarafından mevlidi şerif okundu.

Kutlu Doğum etkinliğinde bir konuşma yapan Abdulhakim Ayık Hoca, "Bugün dünyada ümmet coğrafyasında niçin barış ve adalet yok? Çünkü bugün ümmeti idare edenlerin fakirliği, yoksulluğu, yetimliği, öksüzlüğü ve adaletsizliği yeterince kavrayamadıkları içindir." dedi.

Hz. Muhammed'in Allah'ın terbiyesinden geçtiğini dile getiren Ayık, sözlerine şöyle devam etti: "Allah Teala, Resulünü özel olarak seçmiş ve yetiştirmiştir. Yaşadığı dönemdeki zulme, çarpıklıklara bir şeyler yapması için özel olarak seçmiştir. Bu tesadüf değildir. Hakkı, adaleti ancak böyle birisi görebilir, yapabilir. Efendimiz adaleti yoluna koymak için çalışıyordu."

"Hz. Muhammed, diri diri toprağa gömülen kız çocukların kurtuluşu oldu"

Hz. Peygamber'in, diri diri toprağa gömülen kız çocukları ve insanlığın yaşadığı buhrandan kurtulması için gönderildiğini ifade eden Ayık, "Toplumun içerisinde kadınlara hak ettiği değeri verdi. Sömürülen insanlığın, çiğnenen hürmetlerin önünde engel oldu. Bugün ise zulmün adı adalet, zorbalığın adı merhamet, iffetsizliğin adı özgürlük olmuş. Hak ile batılın yerini değiştirerek bize yutturmaya çalışıyorlar. Hak, Allah'ın ismidir. Uygulayıcısı ve en güzel örneği Muhammed Mustafa'dır. Allah'ın kelamı olan Kur'an-ı Kerim ve Resulullah'ın sünneti tatbik edildikçe insanlık mutlu ve müreffeh olacaktır. Ondan uzaklaştıkça huzursuzluk, zulüm ve kahır artacaktır." şeklinde konuştu.

Kutlu Doğum etkinliği, konuşmanın ardından yapılan dua ile sona erdi. (İLKHA)










 

Bu haberler de ilginizi çekebilir