• DOLAR 32.56
  • EURO 34.98
  • ALTIN 2440.267
  • ...
Malatya Muhammedî sevda ile coştu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Malatya`da Peygamber Sevdalıları Platformu tarafından halkın yoğun katımıyla “Hak ve Adalet Rehberi Hz Muhammed (sav)” temalı Kutlu Doğum etkinliği düzenlendi.

Malatya Büyükşehir Belediyesi yanı miting alanında düzenlenen etkinliğe HÜDA PAR Malatya il Başkanı Orhan Dikgöz ve partililer, Peygamber Sevdalıları Platformu yetkilileri, STK temsilcileri ile Malatya halkı katıldı.

Etkinlik çerçevesinde kentte günler öncesinden hazırlık çalışmaları yapılarak, çalışmalar kapsamında Peygamber Sevdalıları Platformu tarafından hazırlanan Hz Muhammed'in hayatını anlatan kitapları dağıtarak, stant kurarak halk etkinliğe davet edildi.

Malatya halkının yoğun bir katılım gösterdiği etkinlikte coşku dolu anlar yaşanırken, zaman zaman da duygusal anların yaşandığı gözlendi.

Malatya Vuslat TV`de canlı olarak yayınlanan etkinliği, çok sayıda basın mensubu da takip etti.

Salâvat ve tekbirlerin hiç susmadığı programda, özellikle Hz Muhammed üzerine bestelenen ilahiler seslendirildiği sırada coşku adeta doruğa çıktı. Bir bayram havasında geçen etkinlikte, Peygamber Sevdalısı Malatyalılar, hep bir ağızdan tekbir ve salavatlar getirdi.

Sunuculuğunu Servet Tokat`ın yaptığı etkinlik İmam-Hatip Muhammed Aslanoğlu`nun Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başladı.

Etkinliğin açılış konuşmasını Hayrın Yolcuları Derneği Başkanı Mesut Gezer yaptı. Gezer, konuşmasında dernek ve platformun faaliyetlerinden kısaca bahsetti.

Yapılan konuşmanın ardından Hz. Peygamber ile ilgili ezberledikleri şiirleri seslendiren kız çocukları duygulu anlar yaşattı. Daha sonra Grup Hicret mevlithanlarının Türkçe ve Kürtçe okuduğu Mevlit-i Şerif ile etkinlik devam etti.

Mevlit-i Şerifin okunduğu esnada bazı katılımcıların duygulu anlar yaşadığı gözlenirken, meydanı dolduran katılımcılar, Selami Güneş`in seslendirdiği ilahirle coştu.

Etkinliğe konuşmacı olarak katılan İlahiyatçı-Yazar Özkan Yaman, Hz. Peygamber`in olmadığı, anlatılmadığı hiçbir yerin olmadığını vurgulayarak, onun, yaşantımızın her anında olduğunu söyledi.

Yaman konuşmasına şöyle devam etti: "Hz. Peygamber`i anlatmadığımız hiçbir vaktimiz yok ki. Biz zaten sürekli onu anlatıyoruz. Bizim minarelerimiz günde beş defa O`nu anlatıyor. Çarşılarımız, sokaklarımız hep onu anlatıyor. Biz besmele çekerken, inşallah derken aslında O`nu anlatıyoruz. Verdiğimiz selam O`nu anlatıyor. Salavatlarımız onu anlatıyor. Kardeşliğimiz, akrabalığımız zaten onu anlatıyor. İnanın onu anlatmadığımız hiçbir vaktimiz yok. Onu anlatmadığımız bir İslam ülkesinde, bir Müslüman memlekette hiçbir vaktimiz yoktur. Ve onu, ashabı çok güzel anlatmış. Hz. Ebubekir onu sadakatle anlatmış, Hz. Ömer onu adaletle anlatmış, Hz. Osman hayâ ile takva ile onu anlatmış, Hz. Ali onu ilim ile şecaatle anlatmış ve sahabenin her biri onu öyle güzel anlatmışlar ki yaşanmış örnekler de görüyoruz."

Son zamanlarda Kutlu Doğum etkinliklerini "FETÖ" ile ilişkilendirmek isteyenlere de tepki gösteren Yaman, "Efendim neymiş, Kutlu Doğum şunun bunun projesiymiş. Hayır, öyle değil, Kâbe kimin projesiyse, Kur`an-ı azimüşşan kimin projesiyse, Muhammed denildiğinde çarpan kalplerimiz kimin projesiyse, Kutlu Doğum da onun projesidir. Şimdi, Kutlu Doğum ile ilgili tartışmalar geçti gitti. Peygamber Efendimiz 2 milyar İslam âleminin peygamberidir. İki milyarlık Müslüman âleminden bir adam, çarşının ortasında da onu anar, evinde de anar, konferans salonunda da anar,  okulunda da anar. Sen ne karışıyorsun? Ben canımdan çok sevdiğim Allah Resulünü şu Malatya`da anmayacağım da nerde anacağım, ne için toplanacağım? Canımdan çok sevdiğim Allah Resulü için mevlit okumayacağım da ne okuyacağım? Canımızdan çok sevdiğimiz Allah Resulü için şu meydanlarda salavat getirmeyeceğiz de ne yapacağız? Elhamdülillah ki yanlışlardan dönülüyor. Allah resulü sav sünnetine sıkı sıkı yapışma azmi olması lazım." dedi.  

Yapılan konuşmaların ardından erkek çocuklardan oluşan ilahi ekibi, ilahilerini seslendirdi. Ardından Kutlu Doğum Siyer Sınavı'nda dereceye girenlere ödülleri takdim edildi.

Program, hafız Erkan Dönmez Hoca`nın yaptığı dua ile son buldu. ( Enes Sağlık, Nurullah Sezer- İLKHA)














































 

Bu haberler de ilginizi çekebilir