• DOLAR 32.511
  • EURO 35.183
  • ALTIN 2491.199
  • ...
Kâhta`da Kutlu Doğum etkinliği coşkuyla kutlandı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Peygamber Sevdalıları Platformu tarafından Adıyaman`ın Kâhta ilçesinde düzenlenen Kutlu Doğum etkinliği Kahtalıların yoğun katılımıyla gerçekleşti. Peygamber Sevdalıları Platformu Kâhta Koordinatörlüğü tarafından 8`incisi düzenlenen Kutlu Doğum etkinliği, bu yıl da büyük bir coşkuyla kutlandı.

Kur`an-ı Kerim tilavetiyle başlayan program mevlithanların okuduğu Kürtçe Mevlid-i Şerif ile devam etti. Daha sonra Derviş Madsor ve Kâhta Tevhid İlahi Grubu`nun seslendirdiği ilahi ve ezgilerle devam etti.

Ardından selamlama konuşmasını yapan Peygamber Sevdalıları Platformu Kâhta Koordinatörü Mehmet Sivil,  platform olarak yaptıkları çalışmaları anlattı.

Daha sonra günün anlam ve önemine binaen Kürtçe bir konuşma yapan Kâhta Çağrı-Der Başkanı Mehmet Aydın, Hz. Muhammed`i doğru anlayabilmek için insanlık tarihine bakılması gerektiğini kaydederek “Ne zaman insan hak ve adaletten yüzünü çevirmişse, ne zaman insan nefsi için, anne-babası veya çocuklarının menfaati için hak ve adaleti ayaklarının altına almışlarsa o zaman insanlar arasında zulüm, hakaret, ölüm ve düşmanlık başlamış; insanoğlu eminliği, huzur ve saadeti unutmuştur." dedi.

Aydın konuşmasının devamında, “Dün haksızlık ve zorbalık Nemrut, Firavun ve Ebu Cehil`in adıyla yapılıyordu. Bugün biz Müslümanlar İslam adına, Allah adına, Peygamber adına, ahiret adına birbirimize zulmediyoruz. Dün, zenginler suç işliyorlardı, cezaları az kesiliyordu. Fakirler suç işlediği zaman elem, azap, keder hepsi onların payına düşüyordu çünkü onlara fazladan ceza veriliyordu. Bundan dolayı hak da zenginlerin oluyordu, adalet de." ifadelerini kullandı.

Daha sonra kız çocuklarından oluşan Medine İlahi Grubu, seslendirdiği birbirinden güzel ilahi, ezgi ve şiirlerle katılımcılar, coşkulu ve duygulu anlar yaşadı.

Program, yapılan dua ile sona erdi. (Aydın Evren, Mehmet Eren, Ferit Gölgül- İLKHA)
































 

Bu haberler de ilginizi çekebilir