• DOLAR 32.488
  • EURO 34.888
  • ALTIN 2420.46
  • ...
Doğankent beldesinde Kutlu Doğum etkinliği
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Peygamber Sevdalıları Platformunca Adana`nın Yüreğir ilçesine bağlı Doğankent beldesinde  “Hak ve Adalet Rehberi Hz Muhammed (sav)” temasıyla düzenlenen Kutlu Doğum etkinliği, belde halkı ile çevre köylerden gelenlerin yoğun katılımıyla gerçekleşti.

Doğankent Celil Çavuşoğlu İlkokulu avlusunda gerçekleşen etkinlik, Selahaddin Eyyubi Cami İmamı Mustafa Uzun`un Kuran-ı Kerim tilaveti ile başladı. Sanatçılarının seslendirdiği ilahilerle devam eden programda; Türkçe ve Kürtçe Mevlid-i Şerifler okundu, topluca salâvatlar getirildi.

Etkinliğe konuşmacı olarak katılan İlahiyatçı-Yazar Cemal Çınar, Hz Muhammed`in (sav) örnek hayatından kesitler sundu. Peygamberimizin hak ve adalet önderi olduğunu anlatan Çınar, günümüzde Müslümanların, Hz Muhammed`i anlamaya ve O`nun getirdiği vahyi yaşamaya her zamankinden daha fazla ihtiyaç olduğuna değindi.

Hak ve adaletin Allah`ın isimlerinden Hakk ve Adl`dan geldiğini dile getiren Çınar, Allah`ın dinini bir tarafa bırakarak hak ve adalet aramanın zulüm olduğunu söyledi. Bu tür bir davranışın Müslümanı şirke götürdüğünü ifade eden Çınar, “En büyük zulüm, Allah`a şirk koşmaktır. Bu ne demektir. Ya Rabbi göğü Sen idare et, yeri ise ben idare edeyim. Kısaca şirkin anlamı budur. Niçin bunları anlatıyoruz? Ümmetin kendine gelmesi lazım. Eğer bugün Müslümanlar kendi haklarına kavuşmuş olsalardı, eğer bugün İslam ülkelerinde İslam`ın adaleti hakim olsaydı bugün Suriye, Filistin, Arakan bu halde olur muydu?”diyerek Müslümanların her şeyden çok hak ve adalete muhtaç olduklarını anlattı. 

Son yüz yılda Müslümanların içine düştüğü tefrika yüzünden bugün İslam coğrafyalarının işgal altında olduğunu ve milyonlarca Müslümanın katledildiğini ifade eden Çınar, Muhammedî mesajın ümmeti içinde bulunduğu bu sıkıntılardan çekip çıkartacak tek reçete olduğunu belirtti.

Sık sık tekbirler ve salâvatların getirildiği etkinlik, ilahi sanatçıların seslendirdiği eserler ve ardından yapılan kapanış duası ile sona erdi. (İLKHA) 
























 

Bu haberler de ilginizi çekebilir