• DOLAR 32.576
  • EURO 34.965
  • ALTIN 2420.256
  • ...
Bingöl`de Siyer Sınavı`nda derece girenlere ödülleri verildi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Peygamber Sevdalıları Platformu tarafından Türkiye genelinde düzenlenen, 2017 Kutlu Doğum Siyer Sınavı`nda Bingöl merkezde dereceye girenlere ödülleri törenle verildi.

Bingöl Merhamet Eli Gıda Bankası Konferans Salonunda düzenlenen törende ödüllerini platform yetkililerinden alan katılımcılar, Siyer Sınavı ile ilgili duygu ve düşüncelerini anlattılar.

Siyer Sınavında Umreye gitmeyi hak kazanan Elif Dursun, “Öncelikle bu programı düzenleyenlerden Allah razı olsun.  Çok güzel bir duygu, Allah herkese nasip etsin. Zaten bu sınavın kaybedeni olduğunu düşünmüyorum. Hz Muhammed`i okumak ve onu yaşamak zaten çok güzel bir şey. Sınava hazırlanırken bir kez kitap okudum, fakat sürekli not tutum, özet çıkardım. Geceleri uykumdan feragat edip çalıştım. Rabbim sınavı kazanıp, umreye gitmeyi nasip etti. Bu sınava girmeyi herkese tavsiye ediyorum. Resulullah`ın hayatını okuyup o doğrultuda hareket etmek çok güzel.” dedi.

Hz Muhammed`in hayatını okuyup hayatıma yansıtmak istediğini belirten Zehra  Aslan, “Ben ilkokul 6'ıncı sınıfa gidiyorum. Daha önce de bu sınava katıldım. Kitabı her gün düzenli okudum. Siyer Sınavı'na düzenli bir şekilde hazırlandım. Bu sınava katıldığımda hedefim hediye değil, Hz Muhammed`in hayatını okuyup, hayatıma yansıtmaktı. Girmeyen arkadaşlarıma tavsiye ediyorum, güzel bir sınav.” diye konuştu.

İlkokul 5'inci sınıf öğrencisi olduğunu söyleyen Faruk Korkmaz, "Sınava girdiğimde biraz telaşlıydım, yanlış soru yaparım diye. Ama sınava girdim, basit geldi. Bu sınavdaki asıl mesele, ödül kazanmak değil, buradaki asıl mesele kitabı okuduğumuzda peygamber efendimizin hayatını öğrenmek. Çünkü peygamber efendimizin hayatı hep güzelliklerle dolu. Sınava girmeyenlere mesajım bir dahakine girsinler.” dedi.

Bingöl merkez Abdulhamit Han okulunda öğrenim gören 7'inci sınıf öğrencisi Ömer Muhtar Kayaokay, "İkinci kategoriden sınava girdim.  Bir yanlış yaptım, kol saati kazandım. Bu sınav çok iyiydi. Zaten önemli olan kol saati ve hediye değildi, Hz Muhammed'in hayatını öğrenmek için bize verilen fırsat en güzel ödüldür. Bu sınavda emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. İnşallah bir dahaki sınavda daha güzel ödüllerde kazanırım.” ifadelerini kullandı.

Sınava birinci kategoriden katılan Malik Arslan, “4. Sınıf öğrencisiyim. Bu sınava girmemdeki asıl amaç, ödül kazanmak değil, peygamber efendimizin hayatı okumak ve yaşamaktır. Bir dahaki yıl da diğer kardeşlerimin de sınava girmelerini istiyorum. Kitabı 6 kez okudum. Emeği geçenlere teşekkür ederim.” şeklinde konuştu.

Sınavla ilgili duygu ve düşüncülerini anlatan diğer katılımcılardan Muhammed Arslan, Muhammed Barman, Yiğit Ahmet Kibar, Gafur Tarlar, Abdurrahman Güçten, Ebu Bekir Yararlı ve Rüzgar Apuhan da önemli olanın ödül kazanmak değil, Hz Muhammed'in örnek yaşantısını anlayıp hayatta tatbik etmek olduğunu belirttiler.

Dereceye giren Ömer Muhtar Kayaokay'ın babası olan Nurettin Kayaokay da duygusunu şöyle dile getirdi: “Çocuğumun bu sınavda başarılı olmasına çok sevindim. Sevinmemin sebebi Hz Muhammed`in hayatını okuması ve özümsemesidir. Yeryüzünde bundan daha güzel, daha kaliteli bir yarışma olamaz. Yani hayatımızın gayesi olan rıza-i ilahi ve rıza-i ilahiyi bize bildiren Hz Muhammed`in hayatını öğrenmek, bundan daha mutluluk verici bir şey olamaz. Emeği geçen Peygamber Sevdalıları Platformunu kutluyorum.” ifadelerini kullandı.

“İnsanların gündemine Hz Resulullahı taşımak en güzel çalışma olsa gerek”

Peygamber sevdalıları Bingöl koordinatörü Mehmet Tamaç ise “Dereceye girenlerin ödüllerini verdik.  Onların sevinçlerine ortak olduk. Onların Hz Muhammed`in hayatını okuduklarını ve öğrendiklerini gördük, bu da bizi mutlu etti. Asıl bizi mutlu eden Bingöl'de yaklaşık 5 bin kişi sınav için müracaatta bulunması oldu. Belki bir kısım katılmayan olsa da 5 bin insanın gündemine Hz Resulullahı taşıdık. Bu güzel bir çalışmaydı. Bu çalışmalarımıza devam edeceğiz. Rabbim bu hayırlı çalışmada, emeği geçen herkesten razı olsun.” şeklinde konuştu. (İLKHA)




















































 

Bu haberler de ilginizi çekebilir