• DOLAR 32.55
  • EURO 34.833
  • ALTIN 2428.836
  • ...
"Bizi bir araya getiren tevhit bayrağıdır"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Peygamber Sevdalıları Platformu tarafından Diyarbakır'ın Hani ilçesine bağlı Anıl (Mixrîan) köyünde Kutlu Doğum etkinliği düzenlendi.

"Hak ve Adalet Rehberi Hz. Muhammed (sav)" temalı etkinlik, yağmur nedeniyle kapalı alanda gerçekleştirildi.

Abdullah Güğercin tarafından okunan Kur'an-ı Kerim'le başlayan etkinlik, seslendirilen mevlidi şerifle devam etti.

Köylülerin ilgi gösterdiği etkinlikte ezgi ve ilahiler seslendirilirken, katılımcıların da tekbir ve salavatlarla nakaratlara eşlik ettikleri gözlendi.

Etkinliğin açılış konuşmasını yapan Gürbüz İrşad-Der Başkanı Nihat Çam, Hz. Muhammed'in hukuksuzluk ve canileşmenin had safhada olduğu bir zamanda yeryüzüne nur gibi doğduğunu söyledi.

Hz. Peygamber'in doğumuyla zulmün yarıldığını belirten Çam, "Âlemler karanlıklar içindeydi. Kız çocukları diri diri toprağa gömülüyordu. İnsan hakları adeta ters yüz edilmişti. Kadınlara haklar verilmiyordu. Zulüm ve tuğyan almış başını gidiyordu. Böyle bir zaman diliminde zulmü yaran bir nur doğdu. O nur Hz. Muhammed'in nuruydu. Kâinat öyle bir önder bekliyordu ki adeta bütün insanlar onun etrafında toplanacak, dünya ve ahiretin nurunu elde edecekti." dedi.

"Kendi aramızda İslam birliğini tesis etmeliyiz"

Müslümanların birlik ve beraberlik içerisinde olmaları gerektiğini vurgulayan Çam, şunları söyledi: " Allah Resulü, 'Cennete gitmek istemeyenler benim önderliğimi, rehberliğimi bırakıp da başka önderler peşinden gidenlerdir.' demiştir. Tarih tekerrür ediyor. Bugün yaşamış olduğumuz coğrafyada biri Kürt, biri Türk, biri Arap'ım diyor. Oysa rengimiz, dilimiz ne olursa olsun bizi bir araya getiren bayrak tevhit bayrağıdır. Biz İslam bayrağı altında bir arada bulunursak küfür bize hiçbir zaman zarar veremeyecektir. İslam birliğini kendi aramızda tesis ederek Allah için bir araya gelen insanlardan olmalıyız. Bunu yaptığımız takdirde Allah Teâlâ imanımızı kâmil edecektir. Bugün küfür İslam coğrafyalarını bölmek ve parçalamak istiyor."

Daha sonra katılımcılara hitap eden Aziz Topkaya Hoca ise İslam dininden uzaklaşıldığı için bugün birçok sorunla meşgul olunduğunu ifade etti. Topkaya, "İslam öncesi Mekke'de karanlık bir dönem vardı. Kumar, içki, faiz ve zina yaygınlaşmıştı. İnsanlar kızlarını canlı canlı toprağa gömüyorlardı." şeklinde konuştu.

Hz. Muhammed'in, nübüvvetini kabul etmeyen müşrikler tarafından da güvenilir olarak anıldığına değinen Topkaya, "Ne kadar yetimlik varsa yaşadı ne kadar fakirlik varsa ona verilmişti. Allah onu toplumu içerisinde terbiye etmek istedi. Faizci, kumarcı, içkici ve zalim toplum Allah Resulüne Muhammed-ül Emîn diyorlardı. Allah Teâlâ onu peygamber olarak görevlendirdiği zaman emin olan Muhammed'e mecnun dediler. Haşa, böyle vasfı yoktu. Peygamberliğini kabul etmedikleri halde hiçbir zaman ona 'Zulüm ediyorsun, yalan söylüyorsun.' diyemediler." ifadelerini kullandı.

"Allah'la dost olmadığımız sürece hiçbir sorunumuz çözülmeyecektir"

Bugünkü sorunların temel kaynağının İslam'dan uzak bir hayat yaşanmasında olduğuna vurgu yapan Topkaya, sözlerini şöyle tamamladı: "Hak ve hukuktan uzaklaşmamızın nedeni Allah ve Resulünden uzaklaştığımız içindir. Bugün neden barış gelmiyor, neden bu kadar küslük var? Çünkü Kur'an'ı terk ettiğimiz içindir. Allah'la dost olmadığımız sürece hiçbir sorunumuz çözülmeyecektir. Onun için mutlaka Allah ile Kur'an ve dinimizle dost olmalıyız."

Kutlu Doğum etkinliği okunan duayla sona erdi. (Abdurrahman Tetik-İLKHA)


















 

Bu haberler de ilginizi çekebilir