• DOLAR 32.186
  • EURO 34.987
  • ALTIN 2502.835
  • ...
Mardin Kalesi`nin Turizme Açılması Bütçeye Takıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
HABER MRK - Savunma Bakanlığı, Hava Radar Mevzi Komutanlığı hizmetinde bulunan kalenin tahsisini isteyen Kültür ve Turizm Bakanlığı`na "gerekli bina, tesis, yol ve Muharebe Elektronik Bilgi Sistemleri inşaatlarına yönelik kaynağı verirseniz olur` dedi. Böylece tarihi kalenin, bütçesinde bu kaynağı bulunmayan Kültür Bakanlığa tahsisi gerçekleştirmedi.
 
Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, BDP Diyarbakır Milletvekili Altan Tan`ın Mardin Kalesi`nin turizme açılmasıyla ilgili soru önergesini yanıtladı.
 
Bakan Günay`ın verdiği bilgiye göre, 1985 yılında birinci derece arkeolojik sit alanı ilan edilen kale askeri yasak bölge kapsamında Hava Radar Mevzii Komutanlığı olarak kullanılmak üzere Milli Savunma Bakanlığına tahsis edildi. Kültür Bakanlığı kalenin restorasyonunun yapılarak turizme açılması için Milli Savunma Bakanlığı`ndan tahsis için çalışmalara başladı. Bunun için Maliye Bakanlığı`na başvuru yapıldı. Ancak tahsisi talep edilen taşınmazın üzerinde 6`ıncı Elektronik Birlik Komutanlığının idari tesislerinin mevcut olması nedeniyle söz konusu tahsis talebine Milli Savunma Bakanlığından olumsuz görüş geldi ve Maliye Bakanlığı bunun üzerine izin vermedi.
 
İLKHA

Bu haberler de ilginizi çekebilir