• DOLAR 32.34
  • EURO 34.879
  • ALTIN 2393.529
  • ...
Ekmeklerini kardan çıkartıyorlar
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Muş`ta yoğun kar yağışından sonra çatılarda biriken kar, bazı vatandaşların geçim kaynağı oldu. Bazı vatandaşlar güvenlik amaçlı bellerine bağladıkları iple düşme ihtimaline rağmen kar kütlelerini temizleyerek "ekmek parası" kazanmaya çalışıyor.

Genellikle 3-4 kişilik ekiplerce yapılan çatı karı temizliğinde işçiler, metrelerce yükseklikte düşmemek için bir ucunu bellerine diğer ucunu da çatıdaki demir, beton, direk ya da başka bir noktaya sabitledikten sonra temizliğe başlıyor. Tedbir olarak da işçilerden biri ipin ucundan tutarak arkadaşının güvenliğini sağlıyor.

"Tehlikeyi farkındayız ama ekmek parası için bu işi yapıyoruz"

Tehlikeyi farkında olduğunu söyleyen işçilerden Salih Özdemir, helal yoldan ekmek parası kazanmak için bu işi yaptığını söyleyerek, "Muş`a 3 gündür kar yağıyor biliyorsunuz. Muş`u epeyce etkiledi. Görüyorsunuz biz de çatıda kar temizliyoruz ekmek parası için. Tehlikesi var. Düşerse sakat kalabilir veya ölebilir. Biz de onun tedbirini almışız ipe bağlıyoruz. Bizim için bütün işler güzel ama bu biraz daha riskli. Tabi riskli olunca birazda heyecan katıyor." ifadelerini kullandı.

Tedbir için bellerine ip bağladıklarını ve genellikle alçak çatıları tercih ettiklerini belirten Atilla Sayınç ise, "Muş`ta 3 gündür yoğun bir şekilde kar yağdığı için çatıların çökme ihtimali oluyor. Bizd e ekmek parası için biriken karı atıyoruz. Özellikle alçak çatılara çıkmayı tercih ediyoruz. Yüksek çatılara çıktığımızda ip bağlıyoruz. Tedbir olarak kemer şeklinde ip bağlıyoruz. Geçimimiz için yeterli olmuyor ama Muş`ta başka iş olmadığı için mecburen bu işi yapıyoruz." şeklinde konuştu. (Ayetullah Tarhan-İLKHA)


















 

Bu haberler de ilginizi çekebilir