• DOLAR 32.205
  • EURO 35.116
  • ALTIN 2500.695
  • ...
SON DAKİKA
Diyarbakır`da gürültü kirliliğini azaltmak için harita oluşturuluyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, insan sağlığını etkileyen gürültü kirliliği ile mücadele amacıyla caddeler, alışveriş merkezleri, küçük endüstriyel alanlar, düğün salonları, hizmet binaları, fabrikalar ve konutlarda ölçümler yaparak Stratejik Gürültü Haritaları oluşturmak için çalışma başlattı.

Büyükşehir Belediyesi ekipleri, Elazığ, Diclekent, Mahabad (75 Metrelik Yol), Karacadağ cadde ve bulvarlarındaki ölçümleri tamamladı. Ölçümler kentin tüm caddelerinde devam edecek. Caddelerin tamamlanmasının ardından alışveriş merkezleri, küçük endüstriyel alanlar, düğün salonları, hizmet binaları, fabrikalar ve konutlarda gürültü ölçüm çalışmalarına başlanacak.

Hassas pnomatik Lastik hava hortumları ile kentin araç yoğunluğu yüksek olan caddelerinde 24 saatlik araç sayımları yapılıyor. Bu sayımlarda gün içinde her saat için o yoldan ne kadar aracın geçtiği, araçların 11 kategoride cinsi gibi veriler toplanmaktadır. Veriler toplandıktan sonra gürültünün azaltılması da dahil olmak üzere gürültü ile ilgili tüm konuların değerlendirilmesi, yönetimini ve azaltılmasının planlanmasını kapsayan eylem planı hazırlanacak. (İLKHA) 








 

Bu haberler de ilginizi çekebilir