• DOLAR 32.54
  • EURO 34.912
  • ALTIN 2442.394
  • ...
Muş`ta Hasta Kabul İşlemleri Kursu açıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Muş'ta Halk Eğitim Merkezi bünyesinde geçtiğimiz günlerde açılan Hasta Kabul İşlemleri Kursu'nu ziyaret eden İl Milli Eğitim Müdürü Cevdet Arslan, bu kursun önemine değindi.

Kursiyerlerle bir araya gelen Arslan, Halk Eğitim Merkezi bünyesinde böyle bir çalışmanın ilk defa yapıldığını söyledi.

Hastanelerin hasta kabul bölümlerinde çalışmak üzere eğitilecek elemanlar için yetiştirme kursunun açıldığını belirten Arslan, "İnşallah başarılı da olacağız. Halk Eğitim Merkezi bünyesinde açtığımız bu kursta 40 civarında öğrencimize 280 saatlik bir eğitimi öngörüyoruz. Kursiyerlerimiz eğitimleri bittikten sonra inşallah çalışmaya başlayacaklardır. Bu bölümdeki kursiyerlerimiz hem bizim için hem de Muş için önemlidirler çünkü ilk defa hastanelerimizin hasta kabul kısımlarında çalışacak olanlar böyle bir eğitimden geçiriliyorlar. Doğru iletişim her zaman için çok önemlidir. Hastaneye gelen vatandaşların doğru karşılanması, doğru yönlendirilmesi, güler yüzlü ve pozitif bir yaklaşım sergilemesi kamu kurumlarına güveni arttırır. Vatandaş da doğru yönlendirilir, doğru yerlere gider. Biz doğru yaklaşımlar bekliyoruz. Kurumlarda bunu sağlamak için burada elemanlara hem bilgisayar otomasyon sistemini öğretiyoruz hem de diksiyon konusunda eğitim veriyoruz. 'Vatandaşla nasıl konuşulur, vatandaşla iletişim nasıl olur?' şeklinde eğitimler vererek kalifiye eleman yetiştirmeye çalışıyoruz. İnşallah kurs sonunda hastanelerdeki hasta kabul bölümlerinde vatandaşlarımıza daha kaliteli hizmet sunacaklardır." dedi.

Arslan'a eşlik eden Devlet Hastanesi Personel Alım Sorumlusu Mehmet Yosun ise otomasyonda ciddi sıkıntılar yaşadıklarını dile getirerek, kalifiye eleman sayısının az olduğunu ifade etti.

Eğitim sonrası kursiyerlerin boşta kalmamasını temenni eden Yosun, "İnşallah açılan bu kurslarla birlikte hem kalifiye eleman sıkıntımız biter hem de burada bu eğitimi görenler boşta kalmaz.  Bu alımlarla birlikte daha rahat bir ortam oluşacak. Hastanemize gelen hasta ve hasta yakınları daha rahat bir şekilde hastanemizden ayrılacak. Firma olarak hastaneyle birlikte bu kursları uygun gördük. İnşallah eleman alımı için bu kursları zorunlu hale getireceğiz. İleriki zamanlarda bir sıkıntı olmazsa inşallah bu elemanların hepsi değerlendirilecektir." şeklinde konuştu. (Ayetullah Tarhan-İLKHA)




 

Bu haberler de ilginizi çekebilir