• DOLAR 32.435
  • EURO 34.675
  • ALTIN 2382.438
  • ...
İstanbul`da Siyer Sınavına yoğun katılım
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Peygamber Sevdalıları Platformu tarafından "O'nu Oku, O'nu Yaşa" sloganıyla bu yıl 6'ıncısı düzenlenen Kutlu Doğum Siyer Sınavı, İstanbul`da da 7'den 70'e binlerce kişinin katılımıyla gerçekleşti. İstanbul genelinde 30 ilçe 45 merkezde gerçekleşen sınava yaklaşık 16 bin kişi katıldı.

Türkiye geneli 200 bini aşkın kişinin girdiği Kutlu Doğum Siyer Sınavı'nda dereceye girenlere "Bin bir ödül" verilecekken bunlar içerisindeki 24 kişi umreye gönderilecek. Umreye gitmeye hak kazanan 4 çocuğa ebeveynleri de eşlik edecek.

İstanbul Sultangazi İlçesinde 6 ayrı noktada gerçekleştirilen Siyer Sınavı hakkında açıklamalarda bulunan Peygamber Sevdalıları Platformu yetkilisi Adil Demir, platform olarak Siyer Sınavını yapmadaki amaçlarının Hz. Muhammed'in hayatını, ahlakını başta çocuklar ve gençler olmak üzere tüm topluma aktarmak olduğunu söyledi.

Bir sonraki yıl hedeflerinin bu yıla oranla katılımcı sayısını daha çok artırmak olduğunu belirten Demirci, şöyle konuştu:

"Sultangazi ilçemizde 4 okulda sınav yaptık. Sınav 4 kategoride gerçekleşti. Özellikle 1 ve 2'inci kategoride sınava yoğun bir katılım vardı. Bu kategorilerde yaklaşık 4 bin kişi sınava katıldı. Gözlemlediğimiz kadarıyla çocuklarda ve ailelerinde büyük bir heyecan vardı. Platform olarak Siyer Sınavını yapmamızdaki amaç ve gayemiz Peygamber Efendimizin hayatını, ahlakını insanlarımıza, çocuklarımıza ve gençlerimize aktarmaktır. Bu organizasyon Hz. Muhammed'i tanıtmak için büyük bir vesiledir. Türkiye geneli 200 binin üzerinde bir katılım oldu. Bir sonraki yıl hedefimiz bu kitleyi çoğaltmaktır.”

Sınav katılımcılarından 7'inci sınıf öğrencisi Zehra Olgun ise sınav hakkındaki duygularını şöyle paylaştı:

"Sınavım güzel geçti. Sınavdan önce öncelikle şunu söyleyeyim ki peygamber efendimizin hayatını öğrenmek çok güzeldi. Sınava hazırlık kitabını okudum. Kardeşlerimle ve ailemle yorumlayarak çalışmış oldum. Dereceye girmeyi bekliyorum inşallah. Ödül kazanmasam dahi yine de üzülmem. Çünkü benim için önemli olan peygamberimizin hayatını öğrenmekti. Onun öğrettiklerini yaşayabilirsem ne mutlu bana.”

Bir başka 7'inci sınıf öğrencisi Ömer çelik ise Siyer Sınavına nasıl hazırlandığını şöyle anlatı: “Sınava her gün 30 sayfa çalışarak hazırlandım. Kitabı üç kere okudum. Sınav soruları yerine göre zor yerine göre kolay çıktı. Kazanamasam da seneye bir daha girerim.”

Sınavda heyecanlandığını dile getiren Sümeyye Çukur da "Sınavda biraz heyecanlı olmama rağmen iyi geçti. Sınav soruları çalışana kolaydı. Kitabı en az iki kere okudum. Evdeki ablalarım bana soru filan sordular, bende cevapladım. Bu şekilde sınava hazırlandım." dedi.

1'inci kategoride sınava giren Mustafa Emre, “Genel olarak sınav basitti, ama zor soruları da vardı. Ailem içerisinde ben tek girdim sınava. Dereceye girebilirim de girmeyebilirim de. Dereceye girmesem üzülmem. Çünkü bu sınavın benim için maddi değerinden çok manevi değeri vardı. Efendimizin hayatıyla ilgili kendimi yoklamak istedim.” diye konuştu.

Kızının Siyer Sınavına katıldığı için çok mutlu olduğunu söyleyen Mehmet Kahraman ise duygularını şöyle ifade etti: “Sultangazi'de oturuyorum. Kızımı Siyer Sınava getirdim. Kızımın ilk sınavı ve bu çok güzel bir duygu. Özelikle Peygamber Efendimizin hayatıyla ilgili olduğu için daha farklı bir sevinç yaşıyoruz. Kızım eğer sınavı kazanırsa çok mutlu olurum. Ama özelikle Peygamber Efendimizin hayatını takip ettiği için mutlu oldum. Onun yaşantısını benimsemesi için bu tür sınavlara katılmasını istiyorum.”

Sınav esnasında bahçede çocuğunu bekleyen Necla Yılmaz da heyecanlı olduğunu belirterek, “Çocuğumu sınava getirdim. Normalde İmam Hatip Lisesinde okuyor. Peygamber Sevdalıları Platformunun organize ettiği sınavla ilgili kitabı okudu. Biz şimdi burada heyecanla çocukların sınavdan çıkmasını bekliyoruz." dedi.

Katılımın bu sene diğer senelere oranla çok daha yoğun olduğunu ifade eden gözetmen Nursel Yağlar, "Sınav gayet güzel geçti. Öğrenciler gayet mutlu ve heyecanlıydılar. Tek tek sordum öğrencilere ve her sene böyle bir sınavın olmasını istiyorlar. Katlım da bu sene diğer senelere oranla daha yoğundu.” şeklinde konuştu. (Ahmet Karakaş - İLKHA)
































 

Bu haberler de ilginizi çekebilir