• DOLAR 32.516
  • EURO 34.869
  • ALTIN 2476.693
  • ...
Gümüşhane`de Siyer Sınavı coşkusu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Peygamber Sevdalıları Platformu tarafından "O'nu Oku, O'nu Yaşa" sloganıyla düzenlenen Kutlu Doğum Siyer Sınavı yüz binlerin katılımıyla gerçekleşti.

Bu yıl altıncısı düzenlenen Siyer Sınavı'na Gümüşhaneliler de yoğun ilgi gösterdiler. Şehir merkezi ile Kelkit ve Şiran ilçelerinde gerçekleşen sınava toplam 650 kişi katıldı.

Sınavla ilgili açıklama yapan Peygamber Sevdalıları Platformu Gümüşhane Koordinatörü Mehmet Kabayel, her geçen yıl katılımların arttığını söyledi.

Kabayel, "Elhamdülillah, bu sevdamız her geçen yıl katlanarak artıyor. Gümüşhane'de üçüncü sınavımızı gerçekleştiriyoruz. Buna rağmen katılımcı sayımız kısa sürede katlandı. Tabi, bu sayıya ulaşmada peygamber sevdalısı kardeşlerimizin emeği büyük. Bu konuyla ilgili ilköğretim ve lise düzeyi okullarda, üniversitemizin bazı fakültelerinde bilgilendirme standı açtık. Bu yıl ilk defa il merkezi dışına, Kelkit ve Şiran ilçelerine de bu kutlu sevdayı ulaştırdık. Bu ilçelerimizde sınav yaptık. İnşallah önümüzdeki dönemlerde Gümüşhane genelinde bu sınavı yapacağız. Bu konuda Rabbimizden yardım diliyorum. Allah emeği geçen tüm kardeşlerimizden razı olsun." dedi.

"Bu sınava giren öğrencilerimi görünce daha bir duygulandım"

Sınava dördüncü kategoriden katılan sınıf öğretmeni İlhan Çakar, siyer sınavının insanlara Hz. Peygamber'i hatırlattığını belirtti. Çakar, "Eğer bu çalışma olmasaydı biz bu süreçte peygamber efendimizin hayatını belki de hiç okumayacaktık. Fakat bu çalışma bizi bir nebze olsun efendimize yakınlaştırdı. Ayrıca bu sınava giren öğrencilerimi görünce daha bir duygulandım. İnşallah bu hayırlı çalışmaların devamı gelir." ifadelerini kullandı.

4'üncü sınıf öğrencisi Buğra Güvercin de sınavının çok iyi geçtiğine değinerek, "Hediyeler birbirinden güzel. İyi hazırlandım. Hayalimdeki hediyelerden birini alacağımı düşünüyorum. İnşallah beklentim gerçekleşir." diye belirtti. (Yusuf Bingöl-İLKHA)




















 

Bu haberler de ilginizi çekebilir