• DOLAR 32.258
  • EURO 34.795
  • ALTIN 2453.622
  • ...
Mustazaflar Cemiyeti`nden Ramazan mesajı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Mustazaflar Cemiyeti Ramazan`da yapılması gerekenlerle ilgili bir mesaj yayımlayarak üye ve gönüllüleri başta olmak üzere tüm Müslümanlara önemli tavsiyelerde bulundu.

Ramazan ayı boyunca özellikle Kur'an-ı Kerim`in okunmasına, idrak edilmesine; namazların muntazam bir şekilde ikamesine önem verilmesi gerektiğine vurgu yapılan mesajda, şu ifadeler yer verildi:

 “Ramazan ayında bireysel, ailevi ve toplumsal olarak uygulanabilecek programlar oluşturulmalıdır. İmkân dâhilinde mümkün oldukça vakitlerimizi camilerde, mescitlerde ibadetlerle geçirmeliyiz. Kur`an`ın nazil olduğu bu ayda onunla hemhal olmalıyız. Teheccüdlerle gecelerimizi ihya etmeliyiz. Mübarek Ramazan ayında kendimizi Rabbimize hasretmeliyiz. Tüm Müslüman kardeşlerimiz, bu anlamdaki tavsiyeleri programları içerisine alarak değerlendirmelidir.”

İslam coğrafyasında yaşanan savaşların, çatışmaların Ramazan ayı münasebetiyle sona ermesi, akan kanın durması, Müslümalar arasındaki tefrikaların, oluşan uçurumların kapanması, uzaklıkların yakınlığa tebdil etmesi, kardeşlerin bir bedende vücut bulmasının temenni edildiği mesajda önemli tavsiyelerde bulunuldu.  (İLKHA)

Mustazaflar Cemiyeti Genel Merkezi tarafından yayımlanan Ramazan ayı tavsiyelerinin tam metni:

Bismillahirrahmanirrahim

"Ey iman edenler! Allah`a karşı gelmekten sakınmanız için oruç sizden öncekilere farz kılındığı gibi size de farz kılındı." (Bakara Suresi 183)

"Ramazan ayı girdiği zaman cennetin kapıları açılır, cehennemin kapıları kapanır ve şeytanlar da zincire vurulur." (Müslim)

Yüce Rabbimizin biz kullarına adeta bir mağfiret ve bereket sofrası olan başı rahmet, ortası mağfiret, sonu da günahlardan arınma olan Ramazan ayına ulaştığımız için hamd ediyoruz. Gerek hayat düsturumuz olan Kitab-ı Mübin'de ve gerekse de ümmeti olma şerefine nail olduğumuz Hz. Muhammed aleyhi selatu vesselamın sözlerinde buyurduğu bu hayrı ve bereketi çok ayın tüm İslam âleminde hayırlara vesile olmasını temenni ediyoruz.

Bu münasebetle yaşanan savaşların, çatışmaların sona ermesini; fitne ve fesad tohumlarının kurumasını, akan kanın durmasını yüce Rabbimizden niyaz ediyoruz. Var olan tefrikaların, Müslümanlar arasında oluşan uçurumların kapanmasını, uzaklıkların yakınlığa tebdil etmesini, kardeşlerin bir bedende vücut bulmasını Allah`tan diliyoruz.

Oruç ayı olan Ramazan-ı Şerif, gerçek anlamıyla bir mekteptir. Bu mektep gerek bireysel bazda gerek sosyal gerekse de toplumsal bazda birçok hikmeti içinde barındırır. Yaygın bilinen manasıyla oruç sadece belli bir vakitte kendini yemek ve içmekten alıkoymakla gerçekleşen bir ibadet değildir. Oruçlu belli bir vakit için belki kendini yemek ve içmekten alıkoyuyordur. Ama bununla birlikte her yönüyle İslam'ın emrettiği ahlaki düsturları da hayatına hâkim kılmakla ancak tam anlamıyla makbul bir oruç tutmuş olur. Bunun içindir ki Resul-i Zişan Efendimiz şöyle buyurmuştur:

“Oruçlu bir kimse yalanı ve yalanla iş yapmayı terk etmezse onun yemesini içmesini terk etmesine Allah`ın hiçbir ihtiyacı yoktur.”  [Buhari, Savm]

"Beş şey oruç ve abdestte hayır bırakmaz: Yalan, gıybet, söz taşıma, şehvet nazarı ile harama bakmak, yalan yere yemin etmek." (Ramuz El Ehadis)

Diğer yönüyle Ramazan ayı, fakir ve mağdurlarla dayanışma ayıdır. Bunun için bu ay içerisinde sadaka ve infaklarımızı artırmalı, iftar sofralarımızdan fakir ve yoksulları göz ardı etmemeliyiz.

Ramazan ayı Kur'an ayıdır. Kur'an okumayı bilmeyenler bu ay münasebetiyle Kur'an okumayı öğrenmeye başlamalı, kural ve kaideli bir şekilde okumaya azmetmelidir. Resulullah bu ayda Kur'an-ı Mübin'i çokça okurdu. Onu örnek alan bizler de bu ay boyunca günde en az bir cüz olmak üzere Kur'an okumalı ve bunu mümkünse camilerde kurulan Kur'an halkalarında mukabele ile okumalıyız.

Ramazan ayı teravih ayıdır. Bu ay vesilesiyle aile efradımızla beraber camilere koşmalı ve hep beraber camilerde teravihlerimizi eda etmeye çalışmalıyız.

Ramazan ayı itikâf ayıdır. Özellikle Sünnet-i Senniye'de belirtildiği üzere camilere girerken itikâf niyetini getirmeliyiz. Bununla birlikte Ramazan`ın son on gününü camilerde itikâfa girerek bereketlendirmeye çalışmalıyız.

Hasat vakti olan ahiret günü geldiğinde bu ayda gönle serpilen manevi tohumların semeresini toplayacağımızı bilerek amel etmeliyiz. İslam ümmetinin istikbali için secdelerimizi ıslatmalı, avuçlarımızı rahmet yağan semaya doğru açıp Rabbimizden istemeliyiz. Nihai hedefe ulaşmanın en önemli kanadının dua olduğunu unutmamalıyız

Ramazan kardeşlik ayıdır. Küskün ve dargın olan kardeşlerimizle barışmalı ve aramızdaki kin, buğz ve düşmanlığı ortadan kaldırmalıyız.

Saymakla bitmeyen özellikleriyle bu ay, aynı zamanda Hz. Muhammed Mustafa'nın ayıdır. Onun için bu ay boyunca bir siyer kitabı okumalı hem de Sünnet-i Senniye'sini yaşamaya yönelik azim ve kararlılık içerisinde olmalıyız.

Başta üye ve gönüllülerimiz olmak üzere tüm Müslümanlara Ramazan ayını en bereketli şekilde ihya etmelerini tavsiye ediyoruz. Bu münasebetle yeniden rahmet ayı olan Ramazan`ın İslam ümmetine hayırlar getirmesini Rabbimizden temenni ediyoruz.  

Bu haberler de ilginizi çekebilir