• DOLAR 32.511
  • EURO 34.97
  • ALTIN 2447.897
  • ...
Kur`an-ı Kerim`i hatmeden miniklere taç giydirildi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Mustazaflar Cemiyeti Batman Şubesi bünyesinde Altın Çocuk Bahçesi'ndeki 4-6 yaş arası 63 çocuğa Kur`an-ı Kerim`i hatmettikleri için yılsonu merasimi düzenlenerek diplomaları verildi ve taç giydirildi.

Kur`an-ı Kerim`i öğretmek amacıyla başlatılan programda 63 kız ve erkek çocuk eğitim gördü.

Yıl boyunca süren eğitim programında 2 grup şeklinde ders işlendi. Eğitimin sonunda Kur`an-ı Kerim`i hatmeden 63 öğrenci, hocalarının elinden kendilerine diploma verilerek taç giydirildi.

Kur`an-ı Kerim`i hatmeden öğrenciler için düzenlenen yılsonu merasimi ve taç giydirme programına aileler yoğun ilgi gösterdi.

Kur`an-ı Kerim tilavetiyle başlayan programda, çocukların diliyle Peygambere olan sevgilerini aktaran bir slayt gösterildi.

Minik öğrencilerin oynadığı ve Peygamberimizin vasıflarının konu alındığı skeçler sonrası, Kâbe maketinin önünde namaz kılan minik öğrenciler tarafından hadis gösterimi yapıldı.

Minik öğrencilerin sema gösterisi yaptığı programdar, son olarak hadisler ve bazı süreler okundu, hatim duası yapıldı.

Programın sonunda Kur`an-ı Kerim`i bitiren 63 öğrenciye hocaları tarafından diploma verilerek taç giydirildi.

“Amacımız dindar, gelenek ve göreneklerini bilen bir nesil yetiştirmektir”

Amaçlarının topluma faydalı dindar neslin yetişmesi olduğunu söyleyen Mustazaflar Cemiyeti Yönetim Kurulu Üyelerinden Fevzi Aydın, Mustazaflar Cemiyeti Altın Çocuk Bahçesi olarak yıllardır eğitim verdiklerini ve bu yılda 63 çocuğa bayan hocaları tarafından Kur`an eğitimi verdiklerini belirtti.

Aydın, sözlerini şöyle sürdürdü: “Allah`a hamd olsun, bu sene de eğitimizin sonuna geldik. Mezuniyet törenimizi yaptık. Törenimizde 63 öğrencimiz mezun oldu. Bu öğrencilerimiz Kur`an-ı Kerim`i hatmettiler. Bizim gaye ve amacımız, Müslüman, dindar, dinini, gelenek ve göreneklerini bilen bir nesil yetiştirmektir. Bu gaye ve amaç doğrultusunda her sene olduğu gibi bu sene de eğitimizin sonuna geldik. Allah`a hamd olsun, her sene daha fazla teveccüh bulunmaktadır. Halkımız çocuklarını gönderiyorlar. Çocuklarını gönderen ailelere ve eğitim veren hocalara teşekkürlerimizi iletiyoruz.” (M. Fatih Akgül- İLKHA)

 






















 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir